Ez egy újság-tervezet, amely célja egyelőre annyi, hogy elinduljon általa egy közös gondolkozás, együttműködés vagy esetleg munka. Első lépésként szeretnénk kikérni mindenki véleményét. A jelenlegi szöveg előkészítésébe azért nem került senki bevonásra, mert - a tapasztalatok szerint - soha nem jutunk el sehova, ha pusztán egy újság-alapítás ötletével rendelkezünk. Most viszont már van egy nyomdakész újság-tervezet, amiről lehet beszélni, alakítani, jobbá tenni (esetleg szétszedni). Az első körös véleményezés után vélhetően kialakul egy olyan verzió, amelyet elfogadhatónak tart minden együttműködő csoport. 

 

A kiadványban szereplő csoportok/mozgalmak kiválasztása szubjektív volt: elsősorban azok kerültek bele, akik nagy érdeklődő/támogató háttérrel rendelkeznek, vagy rendkívül aktívak/szervezettek, vagy kiforrott elméleti tudásbázisra alapozva tudnak alternatívát felmutatni a jelenlegi világrenddel szemben, vagy mert az általuk képviselt ügy aktuális és fontos.

Jó lenne elérni, hogy képesek legyünk a közös munkára, mert - bár eltérő a kiindulási pont és más az út - a cél ugyanaz: a Föld bolygót jobbá, az emberek életét emberivé tenni. Azt kell megtalálni, hogy mi a közös bennünk, és nem azt, ami elválaszt (pont ezen megosztás révén uralkodhatnak rajtunk nagyjaink évezredek óta).

Az újság a tervek szerint A/4 méretben, színes, 8 oldalas kiadvány formájában, 10.000 példányban készülne. 

A kiadvány-tervezet pdf. formátumban történő megnyitásához kattintson a képre!