Magyarország gazdag, mindent megadna a területén élőknek, mégis milliók tengődnek kilátástalan körülmények között. Ennek a legfőbb oka, hogy igazságtalan a közösen megtermelt javak elosztása, és hátrányos helyzetben vannak azok, akik munkájukkal járulnak hozzá mindannyiunk boldogulásunkhoz. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy egy fizetésből nem lehet eltartani egy családot (de még kettőből sem)! 

 

A jelenkor test- és léleknyomorító jellegéből sokan próbálnak kitörni és egy boldog világot felépíteni. Közösségek alakulnak és kezdeményezések indulnak, a bátrak keresik az ismeretlen, senki által nem járt új utakat. Keresik azt, ami nem tagozódik be az embereket kizsákmányoló pénzügyi- gazdasági rendszerbe, hanem megteremti annak lehetőségét, hogy a munkából tisztességesen meg lehessen élni, és a haszon annál maradjon, aki dolgozik. Ilyen kezdeményezés a Hungarooo is, amely egy alternatív fizetőeszköz. Lényege, hogy mindenki, aki valamilyen hasznos munkát végez, saját maga bocsáthat ki „pénzt” és fizethet vele, amelynek a fedezete az általa végzett hasznos munka (legyen az akár fizikai, akár szellemi). 

„Használd az idődet okos dolgokra, cseréld el áruidat és szolgáltatásaidat pénz nélkül!” – hirdeti magáról a Hungarooo portál. Az értékcserét segítő platform honlapját üzemeltető csapat célja egy ökológia-barát, közösség-orientált, a fenntartható fejlődést szolgáló és a jövő generációk érdekeit szem előtt tartó társadalom megvalósítása. Ehhez kívánnak hozzájárulni egy országos kiterjedésű alternatív fizetőeszköz-rendszer létrehozásával. 

A Hungarooo, mint alternatív fizetőeszköz a jogi pénztől leginkább abban különbözik, hogy annak csak az értékmérő és csereeszköz szerepét teljesíti, ám nem valósítja meg felhalmozási szerepét, nulla százalékos kamatozású. Mindössze regisztrálni kell az alternatív pénz honlapján, és már részt is lehet venni egy új kezdeményezés beindításában, be lehet kapcsolódni a közösség belső piacán zajló kereskedelembe. 

A portál segítségével sikerülhet kitörni a jelenlegi, bankok által irányított pénzrendszer függőségéből. Hiszen ha elkezdenénk egymástól vásárolni és szolgáltatásokat rendelni, akkor a pénzünk nem a pénzügyi rendszer haszonélvezőit gazdagítaná, hanem nálunk maradna, ami révén idővel létrejöhet egy alternatív gazdaság. 

További információ és kapcsolat: www.hungarooo.org és: www.blogger.hungarooo.org


Kérjük mindazon szervezeteket/mozgalmakat/csoportotokat/honlapokat és Facebook oldalakat, amelyek szintén alternatív gazdasági eszközök beindításán dolgoznak, és ezen szándékukról az újság nyújtotta lehetőségekkel is hírt adnának, hogy jelezzék csatlakozásukat – elérhetőségeik megadásával – ezen az email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További cikkek és írások a Közösségépítő újságban: