A történelem során soha ennyi orvos nem volt a Földön, mint ahogy az orvostudomány sem volt még soha ilyen fejlett. Ehhez képes elég, ha a saját környezetünkben körbenézünk, hogy lássuk, mennyi egészségügyi problémával küzdő, vagy kimondottan beteg családtagunk, ismerősünk van. Magyarországon csak az elmúlt 15 évben megduplázódott a rosszindulatú daganatos megbetegedések száma, jelenleg körülbelül 300 ezer rákbeteg él közöttünk. 

 

Az egészségügyi problémák mennyisége egyértelműen mutatja, már régen nem az egyes egyén problémájáról van szó, hanem maga a társadalom került súlyosan egészségtelen helyzetbe. A betegségek üzenetek számunkra, olyan tükrök, amellyel a testünk és lelkünk próbálja felhívni a figyelmünket arra, hogy rossz úton járunk, valami nagyon nincs rendben az életünkben. Az orvosságnak nevezett vegyszerek sajnos csak a tüneteket kezelik, azaz a test által küldött vészjelzéseket kapcsolják ki, de nincs érdemi hatással a betegség kialakulását kiváltó okokra. Pedig fel kellene tárnunk jelen korunk tüneteit, meg kellene értenünk, miért üvöltenek százezrével a „vészjelzők”, mert addig nem tudunk változtathatni egyéni és közösségi életvitelünkön. 

Bár a „hivatalos” gyógyászat nem lehet büszke saját eredményességi mutatóira, mégis „tűzzel-vassal” küzd és próbálja hitelteleníteni azokat az egyre nagyobb teret hódító alternatív eljárásokat, amelyek az embert test és lélek egységeként kezelve igyekszenek helyreállítani az egészséget. Ezek a gyógyítók próbálják megfejteni a testi tünetbe kódolt üzenetet, mert meggyőződésük, hogy – a náthától a rákig – semmi sem történik véletlenül, minden mögött létezik egy kiváltó ok. A probléma forrásának feltárása lehetővé teszi annak megértését, valamint az egyensúlyi állapot, azaz egészség – nem gyógyszeres eljárások alkalmazásával történő –helyreállítását. 

Az egyik legismertebb gyógyító Dr. Eőry Ajándok, akit munkássága miatt a „szegények orvosának” neveznek. Egészség-műhelyében (www.egeszsegbiztonsag.hu) a hazai akupunktúrás kezelés egyik úttörőjeként 45 éve foglalkozik a hagyományos kínai orvoslással, valamint a – bárki által elsajátítható és gyakorolható – egészség-helyreállító hatású meridián torna népszerűsítésével (www.312meridiankozpont.hu). 

Sok csatát volt már kénytelen megvívni különféle szervekkel és hatóságokkal Vén Péter, a Bates-módszer magyarországi „prófétája”. Hihetetlennek tűnik, de a látástréningnek nevezett természetes, szelíd módszere képes a szemproblémák gyógyítására (www.szemtorna.hu). Ezt a szemüveg nélküli eljárást Dr. W. H. Bates amerikai szemorvos fejlesztette ki a múlt század elején, és több ezer betege látását javította, vagy tette újra tökéletessé. Az egyszerű, relaxáción alapuló gyakorlatokat bárki, otthoni körülmények között is elvégezheti, már a napi pár perces gyakorlatozásnak is figyelemreméltó hatása van. 


Kérjük mindazon szervezeteket/intézményeket/mozgalmakat/csoportotokat/honlapokat és Facebook oldalakat, amelyek szintén az alternatív gyógyászati módszerek mentén működnek, és eme tevékenységükről az újság nyújtotta lehetőségekkel is hírt adnának, hogy jelezzék csatlakozásukat – elérhetőségeik megadásával – ezen az email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További cikkek és írások a Közösségépítő újságban: