Az európai nemzetek és államok – szükségszerűnek vélt – feloldódása és az EU keretein belüli összeolvadása egy bizonyos hatalmi kör számára rendkívül kedves célkitűzés. A nemzettudat gyengítésére kifejtett törekvéseik Magyarországot sem kímélik és hát nincsenek nehéz helyzetben, hiszen nemzeti önképünket már évszázadok óta módosítgatják az épp aktuális hatalmi érdekek szerint. Össze is vagyunk kavarodva rendesen, még csak azzal sem vagyunk tisztában, hogy kik voltak őseink, hogyan kerültünk a Kárpát-medencébe. 

 

A hivatalos álláspont a magyarságot ázsiai ősökkel rendelkező, finnugor nyelvet beszélő népnek tartja. Ehhez képest az internetet elárasztják azok a feledtetés homályából előásott, valamint újonnan feltárt gondolatébresztő információk, melyek olyan új megközelítésbe képesek helyezni múltunkat, amelyek gyökeres változásokat indíthatnak el jelenünkben, és új jövőt nyithat számunkra. Ha megtudnánk kik is vagyunk valójában, akkor ráébrednénk, mi a feladatunk, mit kell tennünk, amivel hozzájárulhatunk a világ jobbá tételéhez. Egyénként és nemzetként letérhetnénk a jelenlegi léleknyomorító, boldogtalan útról és teljesíthetnénk eredeti küldetésünket. 

Elgondolkoztató összefüggéseket tártak fel a magyar nyelvvel foglalkozó kutatók, így – többek között – Varga Csaba, Kiss Dénes és Kolumbán Sándor. Az ő kutatási eredményeiket népszerűsíti a Magyar nyelv Facebook oldal (www.facebook.com/amagyarnyelv), amely bemutatja nyelvünk sokszínűségét a matematikai összefüggésektől kezdve a képi megjelenésig. Szerkesztője, Kozma Andrea szerint érdemes elgondolkozni, hogyan lehetséges az, hogy, bár a kutatók különböző nézőpontokból indultak el, ugyanarra az eredményre jutottak, márpedig arra, ha volt ősnyelv, akkor a magyar az egyik, vagy épp az ősnyelv. 

Juhász Zsolt a „A magyar nyelv mint útikönyv az élet nevű túrához” című könyvében (www.amagyarnyelv.hu) egyenesen azt állítja, hogy nyelvünket és írását egy hihetetlenül fejlett szellemiség mesterségesen hozta létre. Nyelvünk és írásunk rendszere ráadásul közli velünk, mi a dolgunk a világban, mit keresünk itt, és miért. Anyanyelvünk mellett a régi írásunk, a rovásírás is képes teljesen új megvilágításba helyezi mindazt, amit hiszünk magunkról. Ebbéli felfedezéseit „Színia”, Bodnár Erika foglalta össze Szertan című könyvében, akinek honlapján (www.szinia.hu) további különleges tartalmú könyveket ismerhetünk meg.

Sokak fantáziáját megmozgatja a boszniai Visoko-ban felfedezett piramis, amely nem elég, hogy 30.000 éves, de még rovásírásos feliratokat is rejt belsejében. Egy ilyen felfedezés – ha sikerül megfelelő módon feltárni – nem csak a magyarság, hanem az emberiség történelmét újraírná. Régi és elfeledett emlékeket a jelenkori országhatárokon belül is találhatunk. A Pilis Szakrális Történelme Facebook oldal (www.facebook.com/pilisszakralis) a magyarság szakrális történelmével, hagyományaival és életvitelével kapcsolatos témákat körüljárva jelzi számunkra, hogy olyan múlttal rendelkezünk, amely olyan feladatot ró ránk, amelyhez fel kell emelni fejünket a jelen kor sarából.

A múltunk hagyományaira építkezve törekszenek a test, szellem és lélek megerősítésére a barantázók (www.baranta.org), akik közösségformáló életfilozófiát mentettek meg a feledés homályától. A történelmi magyar harci kultúrából származó testmozgások összegyűjtésével létrehozott harcművészeti stílusuk a magyar nép, mint kultúrkör összegzett tudásanyagát foglalja magába (életmód, közösségépítés, taktikai modell, technikai alapbázis, személyiségfejlesztési elv, filozófia). A baranta fontos sajátossága az a speciális nevelési és közösségformálási rendszer, amely a hagyományos magyar életfilozófián és szimbólumrendszeren alapszik. A baranta magyarhoz illő felfogásra nevel, és sajátos kultúrát igyekszik létrehozni. A barantázó a hagyományokat nem őrzi, hanem megéli, teremti, így válik szerves részévé a magyar kultúrának. Ma 105 helyszínen közel 3000 fő foglalkozik barantával a Kárpát-medencében. 


Kérjük mindazon szervezeteket/intézményeket/mozgalmakat/csoportotokat/honlapokat és Facebook oldalakat, amelyek szintén a magyarság múltjának feltárása és nemzettudatának helyreállítása mentén működnek, és eme elkötelezettségükről az újság nyújtotta lehetőségekkel is hírt adnának, hogy jelezzék csatlakozásukat – elérhetőségeik megadásával – ezen az email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További cikkek és írások a Közösségépítő újságban: