A társadalom túlnyomó részét egészségi problémák sújtják, a rendszer mégsem teszi lehetővé a gyógyulást. Feladatok:

- Támogató egészségügy: Nem szabad magukra hagyni a betegeket és családjaikat! Nem szabad hagyni, hogy a betegek vagy családok magukra hagyva bolyongjanak az egészségügyi intézmények útvesztőiben, és pusztán azért ne kapjanak meg egy életmentő kezelést, mert nem volt megfelelő a tájékoztatás, nem volt, aki törődjön vagy odafigyeljen az érintettre. Nem szabad hagyni, hogy egész családok menjenek tönkre pusztán azért, mert az egyik családtagnak tartósan vagy élethosszig megrokkan az egészsége. 

- Induljon nemzeti rák-program: elfogadhatatlan, hogy miközben már minden családban történt tragédia a rák miatt, mégsem vagyunk képesek előrelépni a kór gyógyításában. Nemzeti programot kell indítani a rák gyógymódjának megtalálására. Emellett nem szabad magukra hagyni a betegség által érintett személyeket és családokat, hanem közösségi részvétel mellett kell támogatni őket a betegség elleni küzdelmükben. Embertelen, hogy a magukra hagyott családoknak a túlélés reményében a közösségi oldalakon kell könyörögniük ismerőseik és idegenek támogatásáért.

- Gyógyszeripar közösségi ellenőrzés alá vonása, hogy a profitérdekek helyett a betegek gyógyulása legyen a cél. A gyógyszer-gyártókat el kell választani a gyógyítással foglalkozóktól, hogy ne a kettejük közötti – mások által nem ismert – megállapodások és szerződések alapján kerüljön kiválasztásra az egyes betegségekre alkalmazott szer vagy eszköz, és bővüljön a gyógyszerfogyasztók köre. Független és komplex vizsgálatokat kell lefolytatni a gyógyszerek gyógyítási képességeit és mellékhatásait illetően. Törekedni kell a szintetikus szerek természetben előforduló hatóanyagokkal történő kiváltására.

- Egészségtudatos életmód megismertetése, oktatása és általánossá tétele. A gyógyulás és egészségmegőrzés legalapvetőbb feltétele az egészségtudatos szemlélet- és életmód, ennek ellenére az embereknek nincs tudomása arról, hogy ők maguk mivel járulhatnak hozzá saját egészségük megőrzéséhez, gyógyításához. 

- Homeopátia és alternatív gyógyászat figyelem kívül hagyásának megszüntetése, valamint az általuk kínált lehetőségek felhasználása a gyógyításban. A „hivatalos” gyógyászat „tűzzel-vassal” küzd az alternatív eljárások ellen, próbálja azt hitelteleníteni annak ellenére is, hogy nem lehet büszke saját eredményességi mutatóira. Törekedni kell – a gyógyszer-gyártók profitigényeit kielégítő – egészségügyi rendszer átalakítására, hogy a gyógyításban szerepet kaphassanak azon módszerek is, amelyek nem szintetikusan előállított szerek alkalmazásával fedik el a tüneteket, hanem valódi gyógyulást kínálnak.

- Oltáskritika: ne legyen kötelező, hanem választható a „védőoltás”. Lehetővé kell tenni, hogy – megfelelő tájékoztatás után – mindenki maga dönthesse el, hogy él-e a gyógyszeripar által kínált lehetőséggel. A hatóságok ne üldözzék az oltáskritikusokat. Készüljön felmérés arról, hogy az oltott „populáció” kevésbé érintett, mint a nem oltott emberek. Legyen objektív és közérthető tájékoztatás az oltások előnyéről, illetőleg a lehetséges kockázatairól és mellékhatásairól. Ne a félelemkeltés eszközével vegyék rá a társadalmat az oltások felvételére!

- Az élelmiszeripar ellenőrzés alá vonása, az egészségre káros élelmiszerek és ételadalékok kivonása a forgalomól. A génmanipulált termékek előállításának és külföldről történő behozásának tiltása.