Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Ismét itt a hideg és közeledünk a tél felé, így írok egy kis összefoglalót arról, milyen természetes módszerekkel erősíthetjük meg gyermekeink immunrendszerét az őszi-téli időszak idején. A természetes megoldást választva az orvosok által gondolkodás nélkül írkált antibiotikumok, köhögéscsillapítók helyett, családunkban drasztikusan visszaszorult a megbetegedések száma. 

 

C-vitamin csipkebogyó tea formájában: én személy szerint a természetes forrásra esküszöm, nem C-vitamin tablettákat vásárolok, főleg, ha többezer forintot kérnek el értük, mert csak  és kizárólag az használ...

A csipkebogyó C-vitamin tartalma tízszer nagyobb a citroménál, cikk a növény jótékony hatásáról ERRE a linkre kattintva olvasható.

D-vitamin: kevesen tudják, mennyire fontos a megfelelő D-vitamin bevitel a nátha és influenza megelőzése szempontjából. Őszi-téli időszakban érdemes nagyobb gyerekeknél is újra elkezdeni adagolni a D-vitamint, mely például megtalálható abban a bizonyos Vigantol-olajban, melyet a kisbabáknak kötelezően előírnak egy éves korukig. Bátran alkalmazható ismét az előttünk álló hidegebb hónapokban. Íme egy legfrissebb cikk a témában EZEN a linken.

Kakukkfű tea: nátha, téli betegségek megelőzésére használjuk, köhögés esetén pedig az alábbi természetes alapanyagok nagyon jó köhögéscsillapítók: akácvirág tea, bodza tea, hársfa tea, lándzsás útifű.

Cikkek a kakukkfű hatásáról: 
gyorgytea.hu/cikkek-es-videok/gyogyteak-gyerekeknek
www.vital.hu/themes/alter/bio5.htm

Propolisz: immunrendszer erősítése érdekében ajánlott a rendszeres propolisz fogyasztás. Hogy a gyermekek is könnyebben elfogadják, érdemes mézzel keverni. Propoliszos méz készen is kapható, ám olcsóbb, ha saját magunk készítjük el propolisz tinktúrából.

Mi is a propolisz?: http://www.szimpatika.hu/cikkek/2776/a_propolisz_gyogyito_hatasa_a_kulonbozo_korkepekben

Orrmosás, orrszívás: és ha már beütött a nátha, ez a két "csodaszer" nélkülözhetetlen. Írtam már korábban róla, hogyan ismerkedtünk meg mindkét eszköz jótékony hatásával és milyen drasztikus módon fékezik meg a nátha szövődményeinek kialakulását. Most nem megyek bele tehát ismét a részletekbe, lányaim már elég nagyok, így az orrszívó porszívó már nem aktuális - habár a téma lelkes úttörője, egy gyermekkórház neves fül-orr-gégésze ha jól emlékszem a gyerekek 10 éves koráig alkalmazná -, de az orrmosás hangsúlyozását továbbra is nagyon fontosnak tartom. 

Sajnos nagyon kevés fül-orr-gégész, gyerekorvos ismeri és ajánlja a szülőknek ezt a roppant egyszerű és hatásos védekezési formát, mellyel a betegség már a legelső pillanatban fülön csíphető lenne és nem fajulna később fülgyulladásig, mandulagyulladáig, antibiotikumos kezelésig. Az orrmosó használatával megszabadulhatunk a szövődmények kialakulásától, mely gyermekeknél igen komoly tüneteket tud okozni. Részletesen az orrmosásról az alábbi cikkben lehet olvasni: kerekegeszseg.hu/cikkek/egyre-terjedo-uj-gyogymod-holott-osi-modszer-mi-az

Az orrmosásnak nincs semmiféle mellékhatása, akár naponta is végezhető, nem utolsósorban az allergiában szenvedőknek is hasznos megoldást nyújthat. Az orrmosó a hozzá tartozó sóval együtt megvásárolható a nagyobb gyógyszertárakban.

Infralámpa: régebben még alapból javasolták a gyerekorvosok nátha esetén, ma már nem hallom olyan gyakran, szintén nagyon fontos eszköz. Hasznosabb volna a napi háromszor öt perc lámpázás köhögős náthásoknál, mint a Spiropent és társai...

Ha a fent felsoroltakat a szülő alkalmazza gyereke egészsége érdekében a következő hónapokban, ritkábban fogja látogatni a gyermekrendelők környékét. Természetesen létezik még ezerféle természetes praktika, mi ezeket használjuk és nekünk beváltak. Betegségmentes őszi-téli időszakot kívánok mindenkinek!