Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Szeretnénk összefogni a közösségépítő személyekkel, csoportokkal, közösségekkel és társadalmi szervezetekkel, hogy együtt, közösen szervezhessük meg a közösségek közösségét, amely kimozdítja Magyarországot abból a súlyos helyzetből, amibe a jelenlegi politikai, gazdasági és társadalmi válság taszította. Cselekednünk kell, mert a helyzet nem lesz jobb, magától semmiféleképp!

Várjuk jelentkezésüket! Csatlakozzanak a “közösségek szövetsége” kezdeményezéshez, amely célja a lehető legtöbb közösség összegyűjtése, majd pedig arra alapozva egy erős civil szövetség kiépítése.

Kérlek Titeket, hogy egymás megtalálása érdekében regisztráljatok be a honlapra, küldjétek el nekünk ötleteiteket, javaslataitokat, számoljatok be az általatok szervezett eseményekről, mutassátok be a közösségeiteket!

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A fogkrémbe kevert fluoridot a II. Világháborúban még a rabok sterilizálására és megszelídítésére használták

 

Az ivóvízhez sok országban rutinszerűen hozzáadott fluorid rendkívül káros, mérgező hatással van az idegrendszerre, mivel gátolja az agyi idegsejtek megfelelő működését, megadó, kezelhető magatartást és intelligenciavesztést eredményezve azoknál, akik „kellő” mennyiségben fogyasztják.

 

 

 

A fluorid a Prozac nevű hangulatjavító (FLUoxetene Hydroklorid) és a Sarin ideggáz egyik alapvető összetevője is (Isopropyl-Methyl-Phosphoryl fluorid).

 

Azt kellene minél több embernek megértenie, hogy bár a fluor természetes élelmiszerekben is előfordul szerves kötésben, az izolált kémiai folyamatok eredményeként előállított fluorid már teljesen más hatást gyakorol szervezetünkre, a nátrium-fluorid pedig, amit az ivó- vagy ásványvízhez, illetve a fogkrémekhez és más termékekhez adagolnak, az atom-, az alumínium és a foszfátos műtrágyaipar egyik veszélyes mellékterméke. Amellett, hogy a patkány- és csótánymérgek egyik alapvető összetevője, széles körben alkalmazzák érzéstelenítésre, hipnotikus és pszichiátriai gyógyszerek gyártásához, valamint katonai ideggáz előállításához. Ennek ismeretében, hogy kerülhet ugyanez az anyag a fogkrémekbe és az ivóvízbe?

 

A történelem során számos alkalommal használták tudatosan a fluoridot a tömegek elnyomására. Mivel azonban a modern iparágak számára a nyereség a legfontosabb, rájöttek, hogy sokkal hatékonyabb megközelítés, ha elhitetik az emberekkel a fluoridnak a fogakra kifejtett jótékony hatását. A taktika bevált és a társadalom jelentős hányadát sikerült megmérgezniük.

 

Néhány mérföldkő a fluorid alkalmazásával kapcsolatban:

 

1940 – A fluoridot a szovjet koncentrációs táborokban a rabok kezelhetővé tételére használják. Alkalmazásával a táborok lakói kevésbé kérdőjelezik meg fogva tartóik fennhatóságát.

 

1942 – Németország a világ legnagyobb alumínium (és nátrium-fluorid) termelőjévé válik.

 

1943 – Az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat kutatói a texasi Bartlett városának lakóin tesztelik, hogy 8 ppm (~ 8 mg/l) fluorid hozzáadása az ivóvízhez befolyásolja-e a lakók egészségét. A tesztet 1953-ban megismétlik. A vizsgálat kimutatta, hogy Bartlett városában a halálozási arány a szomszédos városhoz képest, ahol az ivóvíz mindössze 0,4 ppm (~ 0,4 mg/l) fluoridot tartalmaz, háromszorosára emelkedett.

 

1944 – „Az ivóvízben található fluorid még 1 ppm (~ 1 mg/l) koncentrációban is mérgező a szarvasmarhák, lovak és birkák számára.” (Moules, G.R. Víz szennyezettség kutatás összefoglaló szakirodalom, 1944)

 

1995 – Egy kínai kutatás szerint a fluoriddal „dúsított” területeken a gyerekek IQ szintje alacsonyabb. (zhang, I.B., et al, „A magas fluoridtartalmú víz hatása a gyerekek intelligenciájára, a kiadás folyamatban)

 

További tények a fluoridról

 

-          A New Jersey Egészségügyi hatóság legújabb felmérése megerősítette, hogy a csontrák előfordulásának gyakorisága 6,9-szeresére emelkedett a magas fluorid tartalmú víz fogyasztása miatt a fiatal férfiaknál.

 

-          A fluoriddal dúsított víz fogyasztása miatt a combnyak, illetve csípőtörések száma kétszeresére emelkedett a férfiaknál és a nőknél egyaránt,

 

-          A fluorid növeli a meddőség gyakoriságát,

 

-          Jelenleg az Amerikai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (FDA) álláspontja szerint a fluorid egy engedély nélküli új gyógyszernek minősül, aminek biztonságos alkalmazására vagy hatékonyságára nincs bizonyíték,

 

-          Az FDA szerint a fluorid nem számít fontos tápanyagnak,

 

-          A fluorid fokozottan mérgező,

 

-          A Nemzetközi Fogorvosi és toxikológiai Akadémia a fluoridot nem engedélyezett fogorvosi szernek minősíti magas fokú toxikus tulajdonságai miatt.

 

-          A Procter and Gamble tanulmánya rámutatott, hogy az ivóvizek fluorozásához használt mennyiség fele már mérhető és jelentős genetikai károsodást eredményez.

 

-          A fluoridot nem lehet olyan mértékben felhígítani, hogy legálisan az óceánba lehessen önteni, ugyanakkor azt állítják róla, hogy 1 mg/l hígításban az ivóvízhez adagolva biztonságos.

 

magyar vízszabvány szerint:

 

A „megfelelő érték” 0,9 mg/l, legfeljebb 1,5 mg/l, „tűrhető” 1,7 mg/l, az „irányelv” 1,5 mg/l és a 201/2001-es kormányrendelet értelmében, az ivóvízben 1,5 mg/l fluorid a kívánatos mennyiség.

 

A fentiek alapján a fluorozott ivóvíz rendkívül káros hatása remélhetőleg mindenki számára egyértelmű. Ez elsősorban más országokban (pl. USA) komoly probléma, hiszen Magyarországon szerencsére nem fluorozzák az ivóvizeket, ugyanakkor nagyon sok ásványvíz tartalmazza ezt az elemet. Tanácsos tehát vásárlás előtt átnézni a címkéket és lehetőleg elkerülni az ilyen termékeket.

 

Ajánlott filmek (angol nyelven):

 

A fluorid átverés (Chris Bryson)
A fluorid átverés (Mike Adams)
A fluorid átverés (Stanley Monteith)
Hivatásos perspektíva az ivóvíz fluorozásáról
A fluorid bizarr története
Tüzes víz: Ausztrália szégyenletes ipari méretű fluorózása
Miért kell véget vetni a fluorozásnak
Fluorid: A nehezen emészthető igazság

 

Forrás : http://idokjelei.hu/2012/06/a-fogkrembe-kevert-fluoridot-a-ii-vilaghaboruban-meg-a-rabok-sterilizalasara-es-megszeliditesere-hasznaltak/

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Mire kell felkészülnünk egy gazdasági összeomlás

esetén? 

 Egy túlélő "vallomása" a 2001-es argentin válság

idejéről.

 

Nos, annyi szó esik manapság az előttünk húzódó szakadékról, az eljövendő gazdasági és társadalmi válságról, mindezt holmi dél-amerikai banán-köztársaságokra hivatkozva, hogy úgy gondoltam felhozok egy konkrét példát annak érdekében, hogy az áldott nép szeme előtt is kitisztuljon valamennyire a kép. Ami itt következik, az az Argentin gazdasági válság meg-és-túl-élőjének a beszámolója a hazájában történtekről egy lőfegyverekkel foglalkozó Amerikai internetes honlap számára.

 

Ezt a „cikket” egy Fernandó nevű Argentin fickó hozta össze a neten. Megírta Amerikai haverjainak az Argentín összeomlás történetét a saját szemszögéből, és hozzátette, hogy röpke 5 év távlatából mik lettek volna azok az egyszerű, olcsó, és alapvető előkészületek, változtatások, melyek könnyebbé tették volna az átállást számára. Valamint arra is sort kerített, hogy ecsetelje az összeomlás társadalmi hatását. Ugyan vallom, hogy az emberi természet nagyjából azonos, de csak fajokon, nemzeteken, kultúrákon és civilizációkon belül, úgyhogy annak ellenére, hogy Fernandó helyzetleírása tanulságos, a mindenkori helyi szituációk nagy szórást fognak mutatni, tehát az általa leírt társadalmi kórkép nagy valószínűséggel valami más árnyalatot fog felvenni Magyarországon. Persze lesznek hasonlóságok is.

 

 

ÍME a CIKK:

 
Néhány hete meglátogatott a fivérem, aki pár éve már Spanyolországban él. Az első héten elkapott valami nyavalyát, annak ellenére, hogy a klíma itt nem különösebben hideg, és hogy jó kondiban tartja magát, kétségtelenül annak következtében, hogy itt elszaporodott mindenféle új vírus, ami még nem lelhető még fel a nyugati világban. A nyomorúság és az éhínség olyan helyzetbe hozta országunkat és a régiót, hogy annak ellenére, hogy némelyeknek telik ennivalóra, van tető a fejük felett, és jut még orvosra is, a többségnek nem, tehát megbetegszenek, és mindenféle kórokat terjesztenek szerteszét.

 

Ami igazából ennek a sorozatnak az elkezdésére bírt az volt, hogy előre láttam az említett jelenség keletkezését, valamint írtam is erről a újfajta krízisről (mármint ezeknek az új vírusoknak a terjedéséről) az országban hónapokkal azelőtt, hogy a sajtónk elkezdte volna pedzeni ezt a témát, ami fényesen bizonyítja, hogy az információk szabad áramlása és azok megosztása hasonszőrű(mint ti) fickókkal, azok kielemzése néha időt és lehetőséget is ad az azokra való felkészülésre. Szóval elkezdtem tűnődni mindazokról a körülményekről amikkel szembe kellet néznünk egy, azóta összeomlott gazdaságú országban abból a vonatkozásból(a túlélői szemlélet) amit e szent helyen ti is képviseltek: 

 

Azaz hogy amit itt tanultam tőletek az idők folyamán, mennyire is állta ki a gyakorlat próbáját. Annak ellenére, hogy nem vagyok penge angolból, remélem, hogy át tudom adni gondolataim és koncepcióim lényegét annak érdekében, hogy tisztább képet kaphassatok arról, hogy mivel kell számolnotok, amikor is majd megrántják a nemzeti gazdaságotok lehúzózsinórját.

 

 

 

VÁROS-E AVAGY VIDÉK?

 

Valaki itt a minap azt kérdezte tőlem, hogy a „falut” mennyire rázta meg a dolog. Hogy simábban tudtak-é alkalmazkodni mint a városiak...Nos, mint sehol máshol, itt sincsenek egyszerű válaszok. Szép lenne, ha azt tudnám mondani, hogy vidék „jó” város pedig „rossz”, mivel, ha teljesen őszinte akarok lenni, és ez a szándékom, néhány összetevőjét ennek a képletnek szét kell választanunk, különös hangsúlyt fektetve a „biztonság” kérdéskörére. Természetesen azon vidékiek, akik gazdálkodtak, és rendelkeztek némi földdel valamint állat-állománnyal, jobban el voltak eresztve a kaja szintjén és ehhez nem is kellett több holdnyi ültetvény. * Néhány gyümölcsfa, pár háziállat pl. baromfi, tehén, nyúl és egy kis háztáji fényévekkel a városi lakosság fölé helyezte őket. A szárnyasok, tojások, nyulak jelentették a fehérje szükséglet kielégítését, a tehén tejet meg sajtot ad, a háztáji a zöldségek és gyümölcsök nagy résztét biztosítja, pár tojást vagy nyulat meg mindig kenyérhez való lisztre, tésztára, cukorra, vagy sóra lehet csereberélni.

 

Természetesen itt is voltak kivételek, mivelhogy néhány északi megyénkben nagyon sivatagos az éghajlat, alig esik valami eső, így hát nemigen lehet megélni abból, amit a föld tud nyújtani, az állataidat is vásárolt táppal és vízzel tudod csak fenntartani. Az északiaknak nem volt szerencséjük, ők jártak legrosszabbul.

 

* A városiaknak meg, hát, ők sincsenek rózsás helyzetben, mivel az élelmiszerárak felugrottak vagy 200-300 %-kal. Az emberek azon spórolnak amin éppen tudnak, annak érdekében, hogy enni tudjanak. Sokan azt ettek amit találtak, madarakra vadásztak, megették a kóbor kutyákat, macskákat, sokan éheztek. Étel szempontjából a városi lét krízishelyzetben nem mennyország. 

 

Általában az éhség az, ami zavargásokhoz és fosztogatáshoz vezet egy ilyen Válsághelyzet helyzetben.

 

* Amikor pedig a biztonság témakörét vesszük számba, a helyzet még összetettebbé válik. Felejtsd el azt, hogy 200 méterről leszeded a banditákat a távcsöveseddel, hagyd ezt a maszlagot a fotel-kommandósok, meg a neten pózoló gyerkőcök számára.

 

 

 

 

Pár TÉNY: 

 

1. Azok, akik téged megrövidítenének egy fejjel a avagy egy kis apróval, nem fogják kalózlobogóval jelezni szándékukat.
 
2. Se nem fognak lövöldözni 100 méterről
 
3. Se nem fognak üvöltő motorkerékpárokon száguldozni csíkos, „frissen szökött elítélt” pizsamáikban, csakhogy könnyebben kiszúrhasd őket. Sem nem viselnek tüskés nyakörvet bőr kabátjaikhoz. Ha minden alkalomra lenne egy dolcsim, amikor is a kárvallott azt mesélte nekem, hogy: „Te, teljesen NORMÁLISAN néztek ki, és jobban öltözöttek voltak mint mi” - lenne elég pénzem egy frankó pisztolyra. Természetesen vannak kivételek itt is, de felejtsd el a mozikban látottakat.

 

4. Egy családos ember két, három poronttyal meg az asszonnyal a nyakában egyszerűen ülő préda. Nem érdekel, ha maga vagy a megtestesült Rambó Kommandós, még a hatodik érzéked sem fogja megsúgni neked melyik szarházi fog a fejedhez nyomni egy fegyvert, amikor az elszállt vízpumpát próbálod helyben megbütykölni, vagy egy zsák frissen szerzett lisztet cipelsz hazafelé.

 

 

 

A lehető legjobb előrejelző rendszer, amit csak beszerezhetsz egy vidéki kertben: az a kutya
 
De persze azokat is meg lehet ölni, mérgezni. Egy barátomnak egyetlen éjszaka 4 kutyáját tették el láb alól méreggel. Az utóbbi években megtanultam, hogy bár a vidéken élő ember nincs annyira kitéve a kisstílű rablásoknak, rosszabb helyzetben van az extrém erőszakkal operáló, házát megszálló bűnözőkkel szemben. Ezek tudják, hogy amikor egyedülálló tanyákat, stb. támadnak meg, viszonylagos biztonsággal tehetik azt, és többnyire napokig kínozzák áldozataikat. Ezen a téren már nem tudsz újat mondani, mind hallottam – asszonyok és gyermekek megerőszakolása, emberek ágyhoz való kötözése, elektromossággal, hegesztőpisztollyal való és másnemű kínzása, verése...

 

 

 

De a nagyvárosok sem sokkal jobbak a túlélő-mentalitással a városban maradóak számára. Expressz-emberrablással, rablásokkal, kell számolniok, illetve hogy lelövik őket pusztán azért, amit zsebeik esetlegesen tartalmazhatnak...vagy akár a ruhájukért.

 

 

 

* Szóval – hol is húzza meg magát az emberfia? A betondzsungel is veszélyes, meg egyedül, mindentől távol is - a megoldás tehát ezeket a megoldásokat kerülni, és kisebb közösségekbe költözni, kertvárosokba ha lehet, avagy közösségeket alkotni, tömörülni a hasonló beállítottságú barátokkal, ismerősökkel, családtagokkal. Sokan vallják, hogy szomszéd, látó avagy hallótávolságon belül, a privát szféra megnyirbálását jelenti, de ezt az árat meg kell fizetnie annak, aki aki szükség esetén segítségért szeretne kiáltani. Azok, akik azt hiszik, hogy sohasem fognak segítségre szorulni, mivel ötpercenként átfésülik majd a horizontot puskájuk távcsövén keresztül, valamint megpakolt túlélési hátizsákkal a hátukon teszik a mindennapi dolgukat...nőjetek fel végre...

 

 

 

A mindennapi szolgáltatások, ellátások helyzete

 

Akármiféle forgatókönyvvel is számolunk, a szolgáltatások minősége mindenféleképpen szenvedni fog, hacsak teljesen meg nem szűnnek. 

 

Gondolj előre, analizáld a legvalószínűbb Válsághelyzet eshetőségeket, és hogy melyik szolgáltatói ágazatot érintheti az adott eset legvalószínűbben a térségedben, de ne hagyd ki a valószínűtlent se. Mi az, ami megtörténhet? Tornádó? Aszály? Árvíz? Terrorista támadás? Nem oly elvetélt gondolat, mint pár éve hitted, ugye? Benzinhiány? Gáz? Áram? Miért? És analizáld mi lesz annak a következménye? Ha elmegy az áram mit csinálsz a hússal a mélyhűtőben? Ki tudod-e szárítani? Füstölni? Konzerválni? Ahhoz miféle felszerelés kéne? Most...hogy még nincs rájuk szükséged...
Persze, mindezt már rég letöltötted a netről a számítógépedre, ott gugol a winchestereden, igaz? Csak most, hogy nincs áram, nem tudod azt bekapcsolni...vajh mért nem nyomtattad mindezt ki, mikor még megtehetted?

 

 

VÍZ:

Senki nem húzza sokáig víz nélkül. A városi túlélő hamar rájöhet, hogy nagyon leromlott az ivóvíz minősége, ezért jó hasznát veheti egy szűrőnek, vagy azon kaphatja magát – hogy nincs vize. Amikor is ilyesmi megtörténik, egy nagyobb város boltjaiból percek alatt elfogy a palackozott víz. 
 
Az én esetemben a csapvíz – csapnivaló. Fekete szennyeződés van benne, meg valami, ami döglött moszatnak néz ki. Ízre viszont nem rossz. Ez van, viszont tudom, hogy az ország nagy részén a helyzet még rosszabb. Van ahol nincs ivóvíz. Egyáltalán. 

Ha van kútfúrásra lehetőséged, tedd azt meg, illetve tedd ezt a túlélési listád leges-legtetejére.

 
A víz előbbre való a fegyvernél, a gyógyszernél, de még az ételnél is. Hordj össze egy kis víztartalékot. Használj műanyagpalackokat, üvegeket, akármit és lehetőleg tárold azokat sötét hűvös helyen. A víz átvesz kissé a műanyag ízéből pár hónap után, de akármi legyek, ha egy kissé műanyag ízű víz nem jobb, mint a semmi. Akármiféle Válsághelyzet szituáció fog bekövetkezni, a vízellátás azt meg fogja sínyleni. A mi esetünkben az Argentin gazdasági krach arra kényszerítette a vízműveket, hogy a karbantartás és minőségi ellenőrzés mellőzése által kompenzálja a kieső jövedelmeit, amit a csakis külföldről beszerezhető alkatrészek, műszerek, és vegyszerek árának a vagy 300%-os drágulása okozott a 2001-es válság bekövetkezte után. Mint mindig és mindenütt, megint csak a kisember fizet mindenért. Ugyanez lenne a következménye árvizeknek vagy terrorista bio-kémiai támadásoknak is. A víztisztítás elég kényes folyamat, ezért az ellátás valamiféle módon mindenféleképpen károsodni fog egy Válsághelyzet esemény által. Még akkor is, amikor a szolgálat fennmarad, egy jó szűrő kívánatos, egy jó kis kézi pumpával egyetemben. 

 

* Számolj 4 liter vízre személyenként naponta. A minimum: 2-4 hetes készlet, ha van rá módod, tárolj többet ! 

 

 

ÁRAM:

Gusztustalanul sok időt töltöttem áram nélkül. Nálunk az áramellátás még a 2001-es krízis előtt is darabos volt. Az igazi probléma akkor jelentkezik, amikor is pár óránál többet kell világ nélkül töltened. Közvetlenül a a 2001-es Válsághelyzet után Argentína három napig áram nélkül volt. Buenos Aires egy nagy, sötét temetővé vált. Emberek szorultak napokra liftekbe, az étel rohadt, kórházak, ahol csak pár órai tartalék üzemanyagot tartalékoltak generátoraik számára, sötétbe borultak. Áram nélkül alaposan megrövidülnek a napok. Nem sok mindenhez tudsz kezdeni miután lemegy a nap. Olvastam gyertyafénynél, zseblámpafénynél, de az ember feje megfájdul egy idő után. Dolgozgathatsz egy kicsit a kertben is, de csak ha nem használsz elektromos szerszámokat. Persze a bűnözés is megugrik a sötétben, úgyhogy akármiféle dolgod akad egy elsötétült körzetben, egyik kezedben a zseblámpa, a másikban pisztoly.

 

Summa summárum, egy kis idő után elég depressziós dolog egy elsötétített városban lébecolni. Lehúztam a magam adagját magányosan, rádiót hallgatva, konzervet kajálva, pisztolypucolással a diódás fejre-csatolható lámpácskám fényénél. Azután megházasodtam, született egy fiam, és rájöttem, hogy szeretteiddel körülvéve, nem is annyira rossz a sötétben. A család nagyot dob az ember közérzetén.

 

Egy szó zseblámpákról. Legyen 2-3 LED(diódás) fejre csatolható, fejpántos lámpásod. Olcsóak, és megérik a súlyukat aranyban. Egy erős lámpás is szükséges, talán egy Maglite vagy még inkább egy SureFire (ez a márkára vonatkozik) különösen behatolók felkutatására hasznosak, de olyan egyszerű hétköznapi tevékenység elvégzéséhez, mint a főzőcskézés a WC-re járás vagy a ház körülötti piszmogás a kis LED-es fejlámpák nélkülözhetetlenek. Próbálj meg mosogatni, mialatt egy kézzel tartasz egy 60 lumen-es zseblámpát és hamar rájössz miről is beszélek. A LED-eknek amúgy is megvan az az előnyük, hogy egy töltésen elmennek egy hétig is folyamatosan, valamint maguk a diódák gyakorlatilag örök életűek. 

 

Az újra-tölthető elemek(aksik) megint csak nélkülözhetetlenek, mivelhogy ha gyakran nincs delej, rámegy a gatyád is az elemekre. Legyen egészséges készleted valamiféle jó minőségű elemből és próbáld egységesíteni készülékeidet. Nekem egy tucat Samsung NM 2500mAh AA(ceruza) és 8 AAA 800mAh-asom van a lámpásaimhoz, valamint ezeket használom egy D-s átalakítóval a 3D-s Maglite-omhoz. Ez jobban bevált, mint arra eredetileg számítottam. Ezenkívül tartok itthon 2-3 csomag normál Duracel-t 2012-es szavatossági idejűt, mindenesetre. A NM-os elemeknek megvan az a rossz tulajdonsága, hogy spontán elvesztik a töltésüket egy idő után, úgyhogy ellenőrizd őket sűrűn, és mindig legyen tartalékod.

 

Miután évek óta küzdök ezekkel az áramszünetekkel, mit is szeretnék Karácsonyra?

 

1. Nem nyilvánvaló? Egy generátort. Túlságosan sok alkalommal cipeltem a kaját szüleim házához. Probléma, hogy manapság már túl drágák.

 

2. Egy olyan aksi-töltőt, ami működik mind a napról, mind tekeréssel. Itt nincsenek forgalomban, de úgy tudom elég olcsóak az USA-ban. Tégy magadnak egy szívességet és szerezz be párat azokból. Még ha nem is adnak teljes töltést, a LED lámpáidnak az pont elég

 

 

GÁZ:

A gáz minősége is csúszik a lejtőn, valamint nemigen van sok belőle. Jó lenne egy elektromos rezsó is mindenesetre. Ha mind a gáz mind az áram gáz, azok a kis kemping-rezsók is megteszik, különösen azok, amelyek valamiféle folyékony üzemanyaggal mennek, mert azok kiválthatják egymást. Egyébként is a gáz tárolása veszélyesebb, nehézkesebb, mint a folyadékoké, meg ha kifogyott a boltokból, nincs mit tenni.

 

Ha már itt tartunk, ha egy városban megszűnik a gáz és villanyellátás több mint két hétre, az már halálos csapda : hanyatt homlok menekülj, míg megteheted !!!

 

 

MENTALITÁSVÁLTÁS:

Ahogy megtapasztalod a hiányát azoknak a dolgoknak, melyeknek létét most természetesnek veszed, a prioritásaid nagy hirtelenjében meg fognak változni.

 

 
Gyakorolj önmegtartóztatást egy jobb jövő érdekében – ez az a szemlélet, amit el kell sajátítanod, ha fel akarod készíteni magad. Van egy csomó „király-cucc”, amiről le kell hogy mondjál annak érdekében, hogy a nélkülözhetetlen holmira jusson. Meg van más is, ami nem alapvetően nélkülözhetetlen, de valamiféleképpen fontos. Az asszony bejelentkezik a fodrászhoz egy-két havonta. Nem életbevágóan fontos, de jól érzi magát tőle, és ez emel a közérzetén.

 

 

 

Viszont egy túlélőnek az alkoholt, a drogokat, de még a cigarettát is kerülnie kell. Egészségtelenek, sokba pénzbe kerülnek aminek máshol jobb helye lenne, és függőségeket ébresztenek olyasvalami iránt, amit nem valószínű, hogy a jövőben mindig be tudsz szerezni. Ki fogja elviselni a mogorvaságodat, amikor kedvenc cigimárkádat már nem importálják a Válsághelyzet következményeként?

 

MÁSODIK RÉSZ

 

A SZÜRKE GAZDASÁG – FEKETE PIAC

 

SHTF (Shit Hits The Fan): szar kerül a ventillátorba (szleng) - Amikor beüt a a baj és egyszerre terít be mindenkit, aki nem készült fel..., a feketepiac pillanatokon belül felüti a fejét mindenütt.

 

Hazámban a „szürke gazdaság” gyakorlatilag mindenhol elfogadottá vált végül is. Eleinte a hangsúly a szakmunka és iparcikkek ételre cserélésére helyeződött. Egyes körzetek, városok kialakították saját csere-piacaikat, és létrehozták saját „értékpapírjaikat” amit pénzként, pénz helyett használtak a cserekereskedelemben. Ez persze nem tartott sokáig. Ezek az „értékpapírok” könnyen másolhatóak voltak akárki házi számítógépén, így hát mindenki visszaállt az „igazi” pénz használatára.

 

 

 

Ezen piacok általában valamiféle üres raktárhelyiségben v. telken kaptak otthont, amely felett az ellenőrzést egyik v. másik gengszter gyakorolja biztonsági szolgálatával. Akárki bérelhet egy standot 50-100 peso-ért(20-30$US) ezeken a piacokon, és áruba bocsáthatja portékáját, tehetségét. Nagy általánosságban kimondhatjuk, hogy béke honol ezeken a területeken, mivel a biztonsági szolgálatok sehol sem kötik a rendőrség orrára kisebb problémáikat, mint pl. egy lopás, verekedés avagy nők elleni vétségek. Az ilyenfajta zűrök nem tesznek jót az üzletnek, és mint ilyen, elkövetőik hamar megtapasztalják mennyi fájdalmat is képes elviselni az emberi test...vagy kapnak egy ingyen beutalót Szent Péterhez. Néha még egyenruhás rendőrök is fusiznak ilyen helyeken. De mint mindenhol, itt is ügyelned kell magadra. A zsebtolvajok itt sem ritkák és persze meg is támadhatnak, ahogy elhagytad a piacot, ahol természetesen biztonságod már a saját felelősséged.

 

ARANY !!!

 

Verjen fejbe valaki, mert majdnem megfeledkeztem az aranyról!!!

 

Mindenki keresi! „Aranyat veszek, KP-vel fizetek” hirdetések mindenütt, ideértve a TV-t is. Nem hiszem el, hogy ilyen bolond vagyok. Azért is nem kapcsoltam korábban,mert az aranykereskedelem igazából a törtarany meg a lopott ékszerek - megszorult emberek kisebb értékei- adásvételével van kapcsolatban, nem azokkal az aranyérmékkel, amiről ti beszéltek általában. Persze senki sem adja meg az arany hivatalos árát, szóval VIGYÁZAT mindazoknak, akik minőségi aranyérmékbe fektetnek. Mivel nehéz megállapítani az arany összetételét, a kisebb kereskedések törtaranyként fizetnek érte. Ha helyetekben lennék, érmék mellett és HELYETT vennék egy halom kisebb értékű gyűrűt és ékszert, s mivel ezek amúgy is olcsóbbak, mint a különböző címletű érmék, és ha a Válsághelyzet elég mély, nem fogtok veszíteni azáltal, hogy prémium minőségű és minősítésű aranyérméiteket törtarany értékben lesztek kénytelenek elkótyavetyélni. Ha visszamehetnék az időben vennék egy kis zsák aranygyűrűt. Zsebmetszők és kisstílű tolvajok egyenesen a nyakadról szedik le az aranyláncokat és adják tova azokat a kereskedőknek. Ez igen elterjedt vasútállomásokon, a metróban és hasonlóan zsúfolt helyeken.

 

 

 

Egyszóval amondó vagyok, ha egy sekélyebb gazdasági válságot láttok a jövőtökben, az érmékbe való befektetésnek van létjogosultsága. Mivel el fogjátok tudni adni azokat az aranyárusoknak és tán hasonló túlélő-mentalitással rendelkezőeknek, akik ismerik az árú valós értékét, nem fogtok veszíteni az akción. Az én helyzetemben is kitűnő befektetést jelentettek volna, megakadályozták volna, hogy az infláció felőrölje a megtakarított pénzem vásárlóértékét. Még a mai elfuserált helyzetünkben is be tudnék menni a belvárosi bankok akármelyikébe és túl tudnék adni rajtuk valós, piaci árakon. Ugyanez vonatkozik az ezüstre is. De lakóhelyemen, a kisstílű boltocskák csakis törtarany áron adják és veszik a cuccot, függetlenül attól, hogy miféle aranyad van. Tehát azt kell, hogy mondjam, hogy az apró csecsebecsék itt és most ebben a mély és hosszú terjedelmű Válsághelyzet szituációban hasznosabbak lennének az érméknél. Bocsássatok meg, hogy eddig erről nem beszéltem, de teljesen elfelejtkeztem róla, míg ma a piacon szemembe ötlöttek az „aranyat vásárlok” hirdetések.

 

HARMADIK RÉSZ

 

BŰNÖZÉS ÉS A LÉTBIZONYTALANSÁG

 

Annak ellenére, hogy a bűnözés soha nem volt ismeretlen Dél Amerikában, hazám nagyon is kivétel volt ez alól. Mindig is észnél kellett lenni, de az semmi volt ahhoz képest, ami a 2001-es gazdasági válság óta megy. Előtte leengedhetted a gyerekeket a ház elé játszani, vagy megengedhetted, hogy egyedül sétáljanak haza egy-egy házibuli után a szomszédságból, de ez mára már a múlté. Ma már nem látsz lenn gyerekeket. Hadd hangsúlyozzam ezt még egyszer: Egyet sem. SOHA! Néhanap egy kölök bringázik pár métert ide vagy oda, de mindig egy felnőtt felügyelete alatt. Egy magában bringázó srác alól pillanatok alatt el fog tűnni a drót, és nagy válószínűséggel ő sem úszná meg szárazon, úgyhogy egy valamirevaló szülő nem engedi a szeme elől a gyerekét. A kamaszok már nagyobb problémát jelentenek. Nem tarthatsz egy 15-16 évest lakat alatt egész nap annak ellenére, hogy elvileg már elég nagyok lennének ahhoz, hogy vigyázzanak magukra. Amikor meg lemegy a nap a dolgok még rosszabbra is fordulnak.

 

Ilyenkor a szülők összeállnak, és vagy valamelyikőjük házánál tartanak összejöveteleket, vagy kibérelnek egy klubot, ahonnan azután begyűjtik a csemetéiket idővel. Egykor taxikat és bérkocsikat is használtak ilyen célokra, de sok lányt megerőszakoltak ilyen módon, úgyhogy mára már egy tisztes szülő sem hagyja idegenek gondjaira gyermekét. Mivel évek óta így élünk, mára már a vérünkben van az óvatosság: sokan sajnos a saját kárukon tanultak. Soha nem fogsz egy nyitott ajtót vagy ablakot találni. Szomszédok már soha nem tereferélnek házaik előtt.

 

 

 

A nap leges-legveszélyesebb pillanata kétségtelenül az, amikor akármelyikőnk elhagyja a házat vagy hazatér. Egy masszív, lebiztosított házba nem könnyű betörni, ezért a bűnözők lesben állnak arra a pillanatra várva, amikor is ott állsz a küszöbön kulccsal a kezedben. Ezért figyel különösen az ember minden körülményre, akármire, ami szokatlan és ha valami -akármi - nincs rendben megy még egy kört, nem áll meg az autóval. Soha senki nem nyit ajtót, ha ismeretlen van a közelben.

 

Ha ismeretlen kopog vagy csönget, mindig egy második emeleti ablakból veszi fel az ember a kapcsolatot vele.

 

 

 

A bűnözők gyakran villany ill. gázszerelőknek öltözve próbálnak bejutni házadba azzal az ürüggyel, hogy meg kell javítaniuk valamit. Soha! Akármit, ami javításra szorul, meg lehet javítani kinn a járdán, ami pedig a házadban van azt az ellátók amúgy sem fogják számodra megjavítani. Mindenesetre jobb, ha az ember udvariatlan, mint ha halott lenne.

 

 Az új autóvezetési elvek, szokások megérdemelnek egy külön fejezetet. Mostanra legyen elég annyi , hogy ajtó, ablak zárva, fegyver a kezed ügyében, valamint a KRESZ mint olyan, megszűnik létezni. Ha hazád valaha is olyan helyzetbe kerül, mint az enyém, emlékezni fogsz arra, amit most mondok. Soha ne állj meg a pirosnál, vagy a stoptáblánál, ha nincs forgalom, különösen sötétben.

 

Eleinte a zsaruk próbálták megbüntetni az embert, ha véletlenül elkapták amint átmegy a piroson (más szóval megpróbálták levenni), de pár hónap elteltével rájöttek, hogy a sofőrök inkább a büntetést kockáztatják meg mint az életüket, ezért ma már villogó sárgára állítják a közlekedési lámpákat este 8-9 után. Ez persze irtó veszélyes. Az éjszakai balesetek mind gyakoriak, mind brutálisak, mivel az autók teljes sebességgel kapják oldalba egymást.

 

 

FEGYVEREK, Muníció, önvédelem
Ezzel vagyunk és leszünk a legnagyobb gondban, mivel nincs szabad fegyverviselés, sem kellő gyakorlat. Bűnözésre hajlamos egyéneknél viszont mindkettőből elegendő akad.
Mivel jobb tanácsot nem tudok, olvassátok el a cikk forrásának részletes leírását erről. 

 
 
NEGYEDIK  RÉSZ

 

AZ ÉLELEM ÉS EGÉSZSÉG

 

Kényes egy téma. Az étel és ital az elsődleges szempontok...

 

Ideálisan már megtervezted az élelmiszerellátásodat, és elraktároztál a pincében egy évi elemózsiát...avagy mégsem? Hm...nekem sem volt amikor a SHTF, és mondjuk úgy, hogy a tojásaim állandóan a torkomban keringőztek attól a gondolattól, hogy a szupermarketek végleg be fognak zárni egy szép napon, és én a családommal együtt nyelhetem az éhkoppot. Ha még nem képeztél élelmiszer-tartalékot, tedd azt, amit én is tettem, és vásárolj egy kevéssel többet mint amennyi kell minden egyes alkalommal, amikor boltban jársz. A következő szempontok alapján és fontossági sorrendben járj el:

 

 

 

  1. Nincs hűtésigénye
  2. Nagy a tápérteke
  3. Hosszú ideig(1-5 év) tárolható
  4. Nem kell víz az elkészítéséhez
  5. Főzés nélkül fogyasztható

 

Ezt magyarra lefordítva nagyjából a következő fog kijönni:  konzerv(húsok, halak, zöldségek, sűrített tej), Szárított tésztafélék, dehidratált levesek, csokoládé, tejpor, lekvár, levesek, rizs, liszt, cukor, szárított bab. A konzervek nagyszerűen elállnak. Többnyire víz sem kell elkészítésükhöz, úgyhogy felnyitásuk után azonnal fogyaszthatóak. Csak arra vigyázz, hogy a doboz ne legyen sérült, mert az olyan megromolhat. Ha ilyet találsz, fogyaszd el elsőként. Arra is ügyelj, hogy amint kinyitottad a dobozt, azonnal távolítsd el a bádogból tartalmat. Az én személyes kedvencem a tonhal. Ezer évig eláll, tele van fehérjével, és ízlik mind a mai napig. Emellett a fagyasztott zöldségeket, rizst is feldobja.

 

A konzervált zöldségek és gyümölcsök is nagyszerűek, csak azt ne feledje az ember, hogy sokkal kevesebb vitamint tartalmaznak, mint frissen és azok nagy része is a lében van feloldva.

 

A szárított tésztafélék sok vizet igényelnek főzésnél, de ezeknél jobb szénhidrát forrást keresve sem találni. A liszt és a gabonafélék is jól tárolhatok és táplálóak is nagy mennyiségben, csak nagyobb befektetést igényel elfogyasztásuk.

 

Mára már egész függetlenek vagyunk a hűtőszekrénytől, csak a friss tésztaféléinket(noqui), pizzát és zöldségeinket fagyasztjuk benne. Gyakorlatilag mindent lefagyasztunk, mert így minden eláll majd' örökké, hameg szünetel az áramellátás, a sok fagyasztott cucc napokig nem enged ki. Minél nagyobb tömeget fagyasztasz, annál tovább marad lefagyva. A városi túlélőnek egyébként ajánlatos minél kevésbé hagyatkozni a hűtőre. A konzervek és a dehidratált ételek a legjobb barátai. Ennek ellenére, mint mindenki, aki huzamosabb ideig nélkülözte friss zöldség és gyümölcsfélék fogyasztását tudja, hogy az ember bőre, főleg az ínye és ajkai kirepedeznek. Ennek a hiánybetegségnek Skorbut a neve. Amint friss vitaminforráshoz jut az ember, a tünetek elmúlnak. Velem is megesett egyszer. Ezert javasolt, hogy friss gyümölccsel egészítsd ki az étrendedet. Nem árt, ha van egy kis háztáji veteményesed, pár gyümölcsfával.

 

Egészségügy: Menj, és tettesd magad rendbe. Látogasd meg a fogászt, és javíttasd ki minden fogadat. Nincs rosszabba fogfájásnál, amin nincs ki segítsen. Ne feledd, hogy az orvosok sem lesznek annyira elérhetőek mint ma. Én például megoperáltattam a szemem. Tökéletesen látok szemüveg nélkül, aminek van előnye azon kívül is, hogy nem fogok még egy pár szemüveget összetörni ezekben az ínséges időkben: Az emberek is másképp viszonyulnak hozzam, hiába no, ösztönlények lennénk vagy mi a fene. Az útonállók is mindig téged fognak kiszúrni, ha szemüveges vagy. Lehet hogy ez ösztönös náluk, lehet, hogy tudatos, de tény. Ne hidd hogy képzelődöm. Az öregebbek és nők is sokkal veszélyeztetettebbek. Ezek után a gyerekek jönnek a sorban, minél kisebb, gyengébbnek néz ki az ember annál nagyobb az esélye, hogy belekötnek. Ez így működik. Egy nagy darab izmos fiatalembernek magabiztos arckifejezéssel nemigen van félnivalója a kisstílű gazemberektől, de persze ez nem vonatkozik a profi bandákra.

 

Beszélj meg mindent az orvosoddal. Mint a Kis Herceg: soha ne habozz ha kérdésed van. Terjeszd ki ezt a viselkedésmódot mindenkire akinek van valamiféle szakértelme, szakterülete: szerelőkre, orvosokra, a Yardra, és így mindennap tanulsz majd valami hasznosat. Minden információfoszlány értékes lehet. Légy kíváncsi. Így tudtam meg például, hogy be kellene szereznem többfajta antibiotikumot, mivel ha az ember csak egyfélét szed, az gyorsan hatását veszti. Ez különösen a gyerekek számára fontos, úgyhogy ma két különböző fajtát tartok belőlük.

 

Pár óra edzésbe heti három alkalommal nem fogsz belehalni. Én otthon gyúrok, van egy padom pár súlyzóval. Egészítsd ki a súlyokat némi aerobikus mozgással is. Fontos, hogy ne bízd el magad.

 

Képzelj csak bele, hogy gyalog kell menekülnöd valami zavargás/tűzharc/támadás elől a cuccoddal a hátadon, vagy puszta kézzel kell felvenned a harcot egy támadóval. Nem kell, hogy Bruce Lee vagy Mike Tyson váljék belőled, de azért el kell hogy tudjál helyezni egy pofont, tudnod kell, hogy védd az arcod, fejed ismerned kell pár önvédelmi trükköt. Kifizetődik az önvédelmet gyakorolni. Azt gyakorold, aminek a való világban hasznát láthatod. A jó kondi ugyancsak biztosítás sok nyavalya ( mint a magas vérnyomás, szívelégtelenségek) ellen, valamint az immunrendszeredet is erősíti.

 

Hasznos az elsősegély-nyújtási tudnivalók elsajátítása is. Idén nyáron el fogok végezni egy vöröskereszt-tanfolyamot. Tarts elsősegély készletet mindenféle gyógyszerrel kiegészítve amire csak szükséged lehet. Ha állandó jelleggel szedsz valamit, próbálj meg belőle legalább egy évi készletet felhalmozni. A gyógyszerek nálunk már nehezen beszerezhetőek, drágák, többnyire külföldi készítmények és amikor a SHTF, nem biztos, hogy nem tűnnek el a patikákból. Apósom Parkínson-kórban szenved, a spéci orvosságát itthon már rég nem kapni, úgyhogy a külföldre látogató barátait kéri arra, hogy hozzanak neki.

 

Én is minden gyógyszert összegyűjtök amit csak tudok. Azon felül amit általában egy ilyen otthoni patikában találsz, én fájdalomcsillapítókra (Ibuprofen) és antibiotikumokra koncentrálok, mind felnőttek, mind gyerekek számára. Az antibiotikumok nélkülözhetetlenek errefelé a sok különböző és gyakran előforduló vírus miatt. Különösen a tüdőfertőzések veszélyesek. Ne feledd, hogy egy tiszta és gondosan szellőztetett ház sok problémát meg tud előzni. Nem könnyű feladat, amikor a város koszos és teli van patkánnyal, de megoldható. A mi környékünk egész tűrhető, de vannak sokkal, de sokkal rosszabb helyzetben lévők, ahol is az emberek a patkányokkal versengenek az ennivalóért, alvóhelyért. A csótányok is problémát jelentenek, így mindent megteszek, hogy kordában tartsam őket méreggel.

 

 Jut eszembe: halmozz fel némi patkány és csótánymérget. A városi szolgáltatások nem állnak a helyzet magaslatán – ez alól a szemétbegyűjtés sem kivétel. Egy alkalommal egy hétig sztrájkoltak (vannak helyek, ahol hónapokat hagynak ki) és fényes nappal lehetett patkányokat rohangálni látni a szeméthegyek körül. Nem egy szanatórium...

 

 
 
A Legfontosabbat majdnem elfelejtettem

 

 Maga az élet, amit addig tanultam....
 
És a valóság, ami arcon csap egy napon

 

 

Erről majdnem megfeledkeztem örökre. Ez, Ez egy fontos pillanat volt, amikor is vagy hatvanunk, mind hallgatók egy lerobbant, iskolának használt épületben, egyszerre jöttünk rá, hogy az, amit mi valaha AZ életnek ismertünk, nos AZ megszűnt létezni.

Hajnali 1:06 van. Épp most jöttem ki a zuhanyból, a feleségem meg a fiam alszanak. Éppen dörzsöltem be a sampont a hajamba, és azt vettem számba, mit is írtam ide a mai üzenetembe, amikor is belém nyílalt annak a pillanatnak az emléke amikor is többed-magammal együtt tudatosult bennünk, hogy ami körülvesz bennünket nem csak az összeomlás, hanem, hogy egy világ megszűnt létezni, az, hogy nem egy tornádó vágtatott át világunkon, hanem egy hosszú, el nem múló jégkorszak vette kezdetét.

Pontosan olyan módon értettük ezt meg, mint ahogy a gyerek megérti a fotoszintézist: 

Egy tanár hidegen elmagyarázta nekünk, még táblázatai is voltak.

Tegnap 5 órát aludtam, 2-t tennapelőtt. Szombaton semmit. Már hozzászoktam. Egyetemi határidők, éjszakázás a CAD 3D-rajzaira várva, könyörtelen világ ez itt körülöttünk, senkit nem érdekel, mi eszi a lelked, csak teljesíts az elvárásoknak megfelelően, és azok mindig magasak. 4 éve történt, majd egy évvel a 2001 decemberében beütött krízis után. 

 

Társadalomtudomány-óra volt és a tanár éppen a különböző társadalmi elrendezkedések piramisait magyarázta. Istenem, most is látom magam előtt. Még a könyveinkben is benne voltak azok az átkozott, kegyetlen piramisok. Az első, a példapiramist két vízszintes vonal szelte 3 részre, az elitet, a középosztályt és a szegény, proletár rétegeket ábrázolva. A tanár elmagyarázta, hogy a piramis középső szelete, a középosztály, mintegy ütközési zónaként nyeli el a gazdagok és a szegények között felgyülemlő társadalmi feszültséget. A második piramis kövér középső szeletet ábrázolt, vékony alsó és felső szelettel, kétirányú nyilakkal ábrázolva, hogy az osztályok közötti mobilitás útja nyitva áll. Ez volt a klasszikus demokratikus kapitalista társadalom sémája. A harmadik fajta csak annyiban különbözött ettől, hogy a piramis kissé laposabb volt, azt jelképezve, hogy az alja és a csúcsa közötti különbség nem olyan nagy. Ez az Európai Nyugati, szocialista-jellegű társadalmakat jelképezte. E három ábra között nem volt nagy az eltérés

A negyedik piramis a kommunista társadalmakat ábrázolta, ahol is a nyilak a középső és alsó osztályokból a legfelső szintet ostromolták, de ott áthatolhatatlan rétegbe ütköztek. Egy picike elit, alatta kis középpel, és egy hatalmas alsó szint.

Azután lapoztunk egyet és jött az a rohadt ötödik piramis. Ennél a középső szeletből a nyilak az alsó szintbe irányultak.

-Ez mi? - kérdezte valamelyikőnk

A tanár ránk nézett: - „Nos, ez itt mi vagyunk.” - mondotta.

„Ez egy összeomlófélben lévő társadalom, egy, amelyikből hamarosan harmadik világ-béli lesz, ahol a középosztály említésre sem méltó, amelyet hatalmas szegénység és egy parányi, de mesésen gazdag elit jellemez”

- „Mik azok a nyilak, melyek középről tartanak lefelé” - kérdezte valaki.

„Az ott az eltűnő-félben lévő középosztály” - mondta a tanár.

Halálos csend támadt, ha valaki leejtett volna egy tűt, meghallottuk volna. Nem hazudok, senki nem sírt, de sokan dörzsölték a szemeiket, feledtek el levegőt venni... mindnyájan tudtuk, hogy valami megváltozott körülöttünk…

„Tudni-illik a középosztály jövedelme már nem elegendő ahhoz, hogy betöltse funkcióját. Az elit egy kis része középosztálybélivé züllik, a középosztály nagy része viszont elszegényedik.”

Nem tudom hányan értették meg abban a pillanatban, hogy szegénység a sorsuk...

„ A helyzet az, hogy van itt egy középosztály, mely hirtelen elszegényedik, és ezzel gyakorlatilag egy olyan társadalom jön létre, mely szegényekből áll, középosztály nélkül, ami társadalmi villámhárítóként működhetne. Ez a lesüllyedt középosztály hamar rájön, hogy azokhoz az állásokhoz, amelyeket egyáltalán találnak, túlképzettek, de alternatívájuk nem lévén minden adódó lehetőséget meg kell ragadniok – tehát a kínálat-kereslet elve szerint, a munkanélküliség az égbe szökik, az bérek pedig a béka segge alá. 

 

Tanulnak, készülnek egy állás betöltésére, amelyet soha nem fognak megkapni, mert az nem létezik. Ti, srácok, ti építészetet tanultok, pusztán azért, mert per pillanat ezt kívánjátok tenni, vagy ez a hobbitok, vagy mert nincs más dolgotok. Csak 3-4%-otok fog valaha is valami építészettel kapcsolatos dologhoz kezdeni.” - folytatta a tanár.

Csak ültünk ott mindnyájan, próbáltuk megemészteni az imént hallottakat. Pár hónapon belül kiderült, hogy a tanár túlságosan is a fején találta szöget. Még az iskola is ezt tükrözte: a hallgatók vagy 50%-a kimaradt: vagy nem látták további értelmét, hogy olyasmivel vesztegessék az idejüket, aminek semmi köze nem lesz a jövendőbeli fizetéseikhez, vagy elfogyott a pénz a tandíjra, vagy családjaik túlélése érdekében valamiféle munkát kellett vállalniok.

Valaki itt ezen a fórumon azt írta, hogy ha ez megtörténik az Államokban, a zavargások sokkal intenzívebbek lesznek, mert a Dél Amerikaiak szívósabbak. Először nem értettem vele egyet, mert úgy gondoltam, hogy az emberek mind alkalmazkodnak majd valahogy, amikor ilyen helyzetbe kerülnek, de most, hogy volt időm tűnődni a dolgon, azt hiszem igaza volt. Nem igazán azért, mert erősebbek, hanem mert ellenállóbbak, jobban hozzá vannak szokva a sorscsapásokhoz. Többségünk nagyszülőktől származik, akik a Spanyol polgárháború elől menekültek ide, mások az Olasz diktátor elől, a szüleink túlélték a piszkos háborúkat a saját diktátoraikkal és gyerekeik is ebből az anyagból gyúrattak. 

 

Vajon az USA-béliek is túlélnék mindezt? Persze hogy, de azt hiszem, ma túlontúl sokan vannak ott nálatok, akik nem olyanok mint ti vagytok, akik nem készülnek fel minden eshetőségre, akik nem értik milyen instabil is ez az egész. 

Ezek lesznek azok, akik a zavargásokat fogják okozni, azok, akik túl lusták, hogy mindenkor ellássák saját szükségleteiket, mielőtt túl késő, meg azok, akik elpuhultak az évek során abban a hitben, hogy a kormány majd megvédi őket, mint tisztességes adófizető állampolgárokat. De a többség azért megmarad. Az ember alkalmazkodik, mint mindig. Jobban mint hinnéd. 

 

Azok pedig, akik nem tudják vagy akarják az új realitásokat tudomásul venni el fognak pusztulni, így tisztítván a genetikai állományt és adván át az élőhelyet a fajfenntartás érdekében. Így megy ez már évezredek óta.
 
Forrás : http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/06/osszeomlas-elott-egy-tulelo-vallomasa.html

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

 

 

 

C H E M T R A I L - H.A.A.R.P.  és egyebek...

 

 

 

Azoknak ajánljuk akik még többet szeretnének tudni az időjárás-módosításról és az időjárás fegyverekről... A témában talán a legérdekesebb írások, anyagok - Fotók - Videók

 

 

 

1. Spektrum Tv: Nincs lehetetlen - Fegyverünk az időjárás

 

(magyar nyelvű videó)

 

 

 

 

 

 

Egy tudományos dukumentumfilm az időjárás-befolyásolásáról, és annak hatásairól...

 

A Film részletesen bemutatja mióta léteznek, és hogyan működnek az időjárás fegyverek...

 

 

 

Videó ITT: Fegyverünk az időjárás

 

 

 2. A  HAARP  projekt (magyar nyelvű videó)

 

 

 

 

 

 

A H.A.A.R.P. - Magas-frekvenciás Aktív Sarki Fény Kutatóprogram, amely az ionoszféra, magnetoszféra és a légkör befolyásolására létrehozott, tudományos programnak álcázott katonai projekt, és egyéb, az éghajlat manipulálására használt különleges fegyverrendszer...

A HAARP alapvetően katonai harcászati rendszer, azzal a lehetőséggel, hogy szükség esetén támadó fegyverként vethető be... A világ minden táján működnek ionoszférikus fűtők a kormányok széleskörű együttműködésével, hogy 2025-re megvalósíthassák a célt:

 

                      Az időjárás és ezáltal a Bolygó irányítását!

 

 

 

Videó ITT: http://www.youtube.com/watch?v=Mnv4p9BIi7A&feature=share
 

 

 

 

3. "Stop chemtrails in Hungary - Vegyi-felhőmentes Magyarországért"

 

Egy oldal ami csak a Chemtrail témához kapcsolódik, cikkekkel, fotókkal, videókkal...

 

 

 

 


forrás: https://www.facebook.com/pages/Stop-chemtrails-in-Hungary-Vegyifelhőmentes-Magyarországért/111488398999979

 


 

 

4. Tökéletes bizonyíték a Chemtrail-permetezésről

 

+ Amit tudni kell az alumínium/bárium mérgezésről

 

 

 

 

 

 

Az oldalon van egy videó, ahol jól látható, hogy katonai gépek, alakzatban repülve permeteznek, majd az egyik lekapcsolja, irányt vált, és újabb sávot kezd meg... Elég világosan látható, de amatőrök már számtalan videót feltöltöttek a netre... A Chemtrail permetezés nem kérdés, az időjárás befolyásolása sem, mert elismerik, hogy legalább két évtizede csinálják... Amit tagadnak: hogy a közvetlen népességcsökkentés lenne a célja...

 

forrás: http://vilaghelyzete.blogspot.com/2012/10/tokeletes-bizonyitek-chemtrail.html?spref=fb
 

 

 

 

5. Hogyan lehet védekezni a HAARP sugárzása ellen?

 

Egy nagyon bennfentes interjú

 

 

 

 

 

 

A HAARP eredetileg az időjárás befolyásolására és földrengések előidézésére, de a gravitáció manipulálására is alkalmas... A nevében is benne van: Magas frekvenciájú elektromágneses rezgés, energia (skaláris hullámok) célirányos eljuttatása egy bizonyos helyre... És amint kiderül az elme-működésének, agyunknak a befolyásolása is fontos eleme... Az ECHELON-program erre jött létre...

 

 

 

forrás: http://vilaghelyzete.blogspot.com/2012/08/hogyan-lehet-vedekezni-haarp-sugarzasa.html?spref=fb
 

 

 

 

6. Modern inkvizíció (HAARP-GWEN-Chemtrails)
Egy jól összeszedett írás a HAARP-GWEN-Chemtrails működéséről, hatásairól

 

 

 

"Az ionoszféra és a földfelszín közötti üregben az amerikai kormányok, "tudósok segítségével" manipulálják HAARP állomásaikkal (Nagyfrekvenciás Aktív hajnali Research Program) az időjárást és a természetes Schumann-frekvenciát... Ezek az állomások elküldik koncentrált sugárzási teljesítményüket felmelegedést okozva az ionoszféra bizonyos részein, amely visszaverődve ELF hullámokat generál... A célzott területeken, a geomérnökök hangulatváltozásokat hoznak létre emberek millióiban..."

 

 

 

Tovább a cikk bővebben: http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=158#comments
 

 

 

 

7. CHEMTRAIL szórások felgyorsítva

 

 

 

Videó ITT: https://www.youtube.com/watch?v=M77v3T0owxE
 

 

 

 

8. HAARP halálsugár Magyarországon?

 


Bizonyára többen hallottak már a HAARP-ról (High Frequency Active Auroral Research Program)...  Magyarra fordítva a HAARP Magasfrekvenciás Aktív Sarki Fény-kutató Program-ot jelent... Sugárzása felmelegíti az ionszférát a természet befolyásolására, s így természeti katasztrófának (vihar, árvíz stb.) álcázva megtámadható és leigázható bármelyik ország anélkül, hogy az ellene irányuló támadásnak tudatában lenne...

 

 

 

A HAARP olyan fegyver, ami nemcsak az időjárást,

 

hanem az emberek tudatát és gondolkodását is képes befolyásolni

 

 

 

Tovább a cikk: http://tudatraebresztes.blog.hu/2013/03/16/haarp_halalsugar_magyarorszagon?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

 

 

 


 

 

 

 

9. VNTV - A HAARP rémképe sajnos valóság - Jakab István

 

 

 

Egy műsor "Érezzük a HAARP-ot" - címmel

 

Videó ITT: http://www.youtube.com/watch?v=fdSsOThMiiU&feature=share
 

 

 

 

10. Méregszóró Chemtrail gépek belülről

 

 

 

 


 

 

 

 

11. Fegyverük az időjárás

 

 

 

 

 

 

Sokan hangoztatják egybehangzóan, hogy, ami most az időjárással történik; az nem normális dolog! Ilyen anomáliákat nemcsak, hogy globális szinten nem tapasztaltunk még,- de helyi, országos szinten sem... Aki kontrollálni tudja az időjárást, az jelentős harcászati előnyhöz jut... Az Időjárási hadviselést egyre kevésbé tudják már titkolni... – Először Vietnamban alkalmazta az amerikai légierő... Ezüst jodid permetezésével a szokásosnál nagyobb monszun esőket okoztak a Vietkong utánpótlását biztosító Ho-Si-Minh útvonal mentén...

 

 

 

“Az időjárás manipulálása olyan hatalmat ad a hadvezetés kezébe, olyan módon megsokszorozza a hadsereg erejét, ami a hadviselés teljes vertikumában jól felhasználható és minden helyzetben komoly előnyt jelent...”

 

 

 

A cikk forrása: http://szrterra.wordpress.com/2013/03/25/fegyveruk-az-idojaras/
 

 

 

 

12. Összeesküvés-elméletnek számít-e az időjárás manipulálása?

 

 

 

Kínában állami hivatal van működésben az időjárás manipulálásának feladatával: a Pekingi Időjárás-módosító Hivatal az országos meteorológiai szolgálat alá tartozik, és a Peking körüli területek időjárás-kontrolljáért felelős... A Pekingi Időjárás-módosító Hivatal egy 37000 embert foglalkoztató állami szerv, amely az állami statisztikák szerint 1995 és 2003 között 7,4 billió köbméter esőt hozott létre az egyébként szárazság által sújtott területeken, nagyban növelve így az élelmiszeripar termelékenységét... A hivatal főként felhőképzéssel és a pusztító viharok elhárításával foglalkozik...

 

 

 

forrás: http://jovonk.info/2012/07/09/osszeeskuves-elmeletnek-szamit-e-az-idojaras-manipulalasa#.UVHvWATVmJY.facebook
 

 

 

 

13. Tanulmány az időjárás-módosításról

 

 

 

A 2010. május 28-30. között Ghentben (Belgium) tartott nemzetközi szimpóziumon a tudósok kijelentették: "az éghajlat manipulációja a Cirrus felhők módosításával nem átverés és nem összeesküvés-elmélet", hanem egy "hatvan éves múlttal rendelkező, működő folyamat". Bár az "ellenséges" környezet-módosítást egy ENSZ-egyezmény 1978-ban betiltotta, a "barátságos" használatát ma a klímaváltozás, a víz- és élelmiszerhiány megoldásaként üdvözlik...

 

Emellett a katonai erők készen állnak, hogy a bolygó időjárását irányításuk alá vonják

 

 

 

Az egyetlen összeesküvés az időjárás-módosítás körül az, hogy a kormányok nyilvánosan nem hajlandók beismerni azt, amit bárki a saját szemével láthat. A kutatási eredmények mindenki számára elérhetők... Bár különböző nevekkel illetik - időjárás-módosítás, napsugárzás kezelése, kémiai pufferelés, felhővetés -, a mérgező légi permetezés népszerű neve a "chemtrails", vagyis vegyi csíkok - ez azonban csupán egy az időjárás módosítására alkalmazott technikák közül... Az éghajlat-módosítás széles körben elterjedt és jól finanszírozott iparág...

 

 

 

Tovább a cikkre: http://www.fenyportal.hu/cikk.603._tanulmany_az_idojaras-modositasrol.html
 

 

 

 

14. Hadrendbe állították az első csillagháborús fegyvert,

 

avagy mit takar a HAARP Project! Kutatási anyag 2002-ből

 

 

 

 

 

 

A HAARP rendkívül hirtelen és erős hatást gyakorol az ionoszférára fókuszált, irányítható elektromágneses sugár alkalmazásával. (Az ionoszféra a Föld körül 60-100 km magasságban található, elektromosan töltött részecskéket tartalmazó felsőlégköri réteg.)... A HAARP lényegében egy megfordított rádióteleszkóp: az antennák jeleket küldenek ki, ahelyett, hogy vennének... Kezdetben csupán rendkívül erős rádióhullám nyaláb teszteket végeztek vele, az ionoszférába juttatott fókuszált energianyalábok juttatása révén, felfűtve az adott területeket... Az energianyalábok azonban szabályosan visszapattantak és minden megsemmisítettek a felszínen, élőt és élettelent egyaránt...

 

           

 

A HAARP Project úgy van beállítva a nyilvánosság felé, mint Nagyfrekvenciás Aktív Ionoszférakutató Program, s azt a benyomást igyekszenek kelteni, hogy itt valami, tudományos akadémiák által támogatott, tevékenységről van szó, az ionoszféra állapotának megváltoztatására irányuló céllal, a kommunikációs rendszerek tökéletesebb felhasználhatóságáról - valamennyiünk érdekében... Azonban amerikai katonai források egyértelművé teszik: a HAARP segítségével megtudhatjuk „miként használható fel az ionoszféra a Védelmi Minisztérium céljaira..."

 

 

 

Forrás: http://aranylaci.freeweb.hu/haarp/haarp.htm?fb_action_ids=235701143242432&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
 

 

 

 

15. Az emberiség selejtezése elkezdődött: Ön túléli?

 

 

 

Az emberi lakosság “nagy selejtezése” csendben elkezdődött... Rejtetten, alattomosan és könyörtelenül... Igen, egy globális emberírtási napirend életbe lépéséről van szó. És ahogy ez a szemünk előtt lejátszódik, az emberi faj túlnyomó többsége eltűnik majd a génállományból. Genetikailag megsemmisül...

 

Vajon Ön és létező, vagy leendő utódai túlélik?

 

 

 

Amit ez a cikk bemutat az az, hogy mi az igazi fenyegetés ebben a világban, és hogy lehet megőrizni utódaink genetikai integritását...

 

Hogyan védekezhetünk? MIÉRT van napirenden a globális elnéptelenítés?

 

Minél jobban megérti ezeket a válaszokat, annál nagyobb az esélye a túlélésre a nagy emberírtásban...

 


Cikk forrása: Az emberiség selejtezése elkezdődött: Ön túléli?

 


 

 

16. ENIGMA TV: A VÉGJÁTÉK LÉPÉSEI - a HAARP-ról

 

 

 

Videó ITT: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kHQeUGs4o74
 

 

 

 

17. HAARP támadás egy Marion szigeteki meteorológiai állomásról

 

 

 

Videó ITT: http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=340
 

 

 

 

18. "TERMÉSZETI HADVISELÉS KONTRA KLÍMAVÁLTOZÁS

 

Az időjárás megváltoztatására vonatkozó kísérletek" (ütős anyag!)

 

 

 

  Az USA a 60-as évektől  folytatott szervezetten időjárás-módosító kísérleteket,    amelyeket  fegyverként alkalmaztak Vietnamban és Laoszban... Az amerikai hadsereg katonai célokra a mesterséges esőt először 1963-ban  vetette  be  a  vietnami  háborúban...  1966-ban  pedig  ugyanezzel  a  módszerrel katasztrofális  következményekkel  járó  esőzéseket  okoztak  Észak-Laoszban...  1966-tól  az  USA hadereje 2600 bevetés során végzett felhő magvasítást...

 

 

 

Az időjárás megváltoztatása egyre inkább valósággá válik...

 

 

 

A hurrikánok (tájfunok) elleni  védekezés,  a  felhőmagvasítás,  az  ionoszféra-hevítők,  a  viharelnyelő  szuperzselé  (gél),  a nanoskálájú időjárás-generátorok már mind létező eszközök vagy eljárások, amelyekkel jó ideje kísérletek  folynak...  Mára  a  világ  számos  pontján  a  gyakorlatban  próbálkoznak  az  időjárás nagy  skálájú  befolyásolásával,  ugyanis  a  gyakori,  nagy  erejű  tájfunok,  hurrikánok  csillapítása, pusztító erejük csökkentése egyre sürgetőbb igény...

 

 

 

Forrás: http://felhok.com/termeszetihadviseles/
 

 

 

 

19. Összehangolt, többfrontos támadás - HAARP-ról

 

 

 

 

 

 

Hét ismert fegyver-osztályba sorolhatók a permetezett aeroszol-alkalmazások/részecskék a következő szempontok szerint:

1./ Tömegpszichológiai hatások, érzelmi manipuláció, agykontroll...
2./ Biológiai műveletek, beleértve a biológiai szereket, amelyek vezető helyet foglalnak el a Morgellons-betegség kialakulásában...
3.) A katonai műveletek, mint például a radar alkalmazások, rakétatechnológia és térbeni hadviselés. HAARP-al lefolytatott Skalar-fegyver támadások, és a befolyásoló tömegpszichológia/agykontroll... A Skalar-fegyver technológia rendkívül erős és nagy területen alkalmazható fegyver...

 

4./ A környezet befolyásolása és módosítása ezeknek a fegyvereknek a használatával. Időjárás háborúk!

 

5./ Tektonikai vagy földrengés-fegyver...

 

6./ Speciális ellenőrzési/felügyeleti rendszer, amely lehetővé teszi titokban a lehallgatást az egész emberiségre vonatkozóan...
7./ Felfedezése és nyomon követése az egzotikus meghajtási rendszerek működésének, mind normál és interdimenzionális térben... Ez magába foglalja a bolygó melletti civilizációk és interdimenzionális UFO-k kutatását is...

A HAARP egy választható zsarolási fegyver a társadalmak ellen a bolygóközi háborúk esetében, nemzetközi háborús bűnökkel, azoknak akik úgy vélik, hogy jelenleg ellenőrzik a bolygót...

 

 

 

Forrás: http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=289#comments
 

 

 

 

20. Globális időjárás manipulálás - HAARP!

 

 

 

Orosz katonai szakértők szerint is a HAARP egy geofizikai fegyver az USA kezében! Amerikának két évtizedre, és 250 millió dollárra volt arra szüksége, hogy a magas frekvenciájú rádióhullámokat, csak kutassa, és még el sem ért ekkor a HAARP kivitelezéséhez!

 

 

 

 

 

 

Amerika arra törekszik, hogy olyan manipulációs eszközöket akar létrehozni, amellyel Oroszország gazdaságát romba döntheti! Ugyanis, ha az időjárást tudják manipulálni, akkor a mezőgazdaságban gyökeresen felborul az eddig megszokott rendszer, amelyben Oroszország élelmiszerellátását hivatott biztosítani... Egyes orosz szaktekintélyek szerint a jövőben nagy pusztítást végezhet ez az új technológia, amelynek nem közvetlenül gyilkos szándéka van... Azonban a végeredmény az lehet, hogy népek tömegeit fogja a pusztulásba sodorni...

 

 

 

A lényeg: az Egyesült Államok már régóta kutatja az időjárás manipulálásának hatékony módszerét!

 

 

 

Tovább a cikk: http://hir.ma/kulfold/globalis-idojaras-manipulalas-haarp/89857
 

 

 

 

21. HAARP - Avagy az időjárás befolyásolása

 

 

 

Hogyan lehet szélsőséges időjárást, árvizeket, szárazságot, földrengést kiváltani?

 

És talán nemcsak a HAARP képes erre...

 

 

 

Videó ITT: http://www.youtube.com/watch?v=89-QKFlfVBs&feature=share
 

 

 

 

22. Svéd hivatalos beismerés: az égbolton látható mérgezõ vegyicsíkok (chemtrails) valódi jelenségek, nem összeesküvés-elmélet

 

 

 

 

 

"Azok a hosszú, fehér, el-nem-tûnõ ködszerû csíkok, amiket felségjelzés nélküli repülõgépek húznak gyakorta az égboltra, nem a megszokott kondenzcsíkok – mondta Pernilla Hagberg, a Svéd Zöld Párt vezetõje... A svéd Katrineholms Kuriren lap tudósítása szerint Hagberg - az elsõ politikai vezetõ aki szóvá tette az ügyet – nyíltan beismerte hogy ezek a szokatlan felhõfoszlányok, melyek a kondenzcsíkokkal ellentétben nem oszlanak szét, valójában vegyi anyagok, vírusok és fémek mérgezõ keveréke, amelyeket gyûjtõnéven „chemtrails”-nek, azaz vegyicsíkoknak nevezett...

 

 

 

Hagberg elmondása szerint a permetezés az amerikai CIA (Központi Hírszerzõ Ügynökség) az NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) és a Svéd kormány közös erõfeszítése, és célja, hogy aeroszol permetezésével szándékosan módosítsák a légköri körülményeket... A veszélyes permetkeverék különbözõ vegyi összetevõket, vírusokat, vírustöredékeket tartalmaz, valamint fémeket, mint például alumínium és bárium, amelyek bizonyítottan felhalmozódnak bolygószerte a vízlelõhelyeken és a talajban..."

 

 

 

A cikk eredetije: http://thewatchers.adorraeli.com/2012/10/07/swedish-official-admits-toxic-chemtrails-real-wild-conspiracy-theory/

 

 

 

 

 

23. Titkos fegyverek teszik tönkre az időjárást

 

 

 

Az időjárásfegyverekkel kapcsolatos hisztéria origója az amerikai HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), magyarul „nagyfrekvenciás aktív ionoszféra-kutató program"... A HAARP egyik finanszírozója a DARPA nevű ügynökség, amely az amerikai védelmi minisztérium felső vezetésének van alárendelve, semmi másnak... Összesen 240 munkatársa van, éves költségvetése 3,2 milliárd dollár...

 

 

 

Azt állítják, hogy a HAARP aktivitásának kezdete óta világszerte hatványozódik a természeti katasztrófák száma... Egy kanadai közgazdászprofesszor, Michel Chossudovsky értekezésében a HAARP-ot egy olyan eszközként írja le, ami képes aszályok, szárazságok, hurrikánok, szökőárak előidézésére, de használata még nem kifinomult, és valószínűsíti, hogy a természeti katasztrófák növekvő száma az eszköz finomhangolásának tudható be...

 

 

 

Forrás: http://www.hir24.hu/tudomany/2013/05/28/titkos-fegyverek-teszik-tonkre-az-idojarast/
 

 

 

 

24. "CHEMTRAIL - vegyi permetezés, támadás az Emberiség ellen

 

(magyar felirattal)

 

 

 

A chemtrail, azaz chemical trail (vegyi nyomvonal) kifejezés több hasonló elméletet is takar... Az interneten a Google több mint 2 millió találatot ad a chemtrail kifejezésre, azaz sokakat foglalkoztat a jelenség... A legelterjedtebb elmélet szerint, mind a katonai, mind a polgári repülőgépekből kipermeteznek vegyi anyagokat, elsősorban alumíniumot annak érdekében, hogy manipulálják a klímánkat, egészségünket, immunrendszerünket...

 

 

 

Videó ITT: http://www.youtube.com/watch?v=eHppWz0H9_Q&feature=share
 

 

 

 

25. Külföldi Chemtrail Oldalak

 


1./: https://www.facebook.com/ChemtrailAwareness

 

2./: Chemtrails Awareness

 

3./: Chemtrails Exposed 

 

4./: Global MARCH Against Chemtrails and Geoengeneering

 

5./: Chemtrail World

 

6./: Chemtrails Global Skywatch

 

7./: Chemtrails ,Nano ,Haarp Technology

 

8./: Chemtrails Equals Treason

 

9./: Chemtrails Project UK

 

10./: Australia & New Zealand Against Chemtrails & Geoengineering

 

 

 

 

 

26. Edward Snowden leleplezi a H.A.A.R.P. létezését?

 

 

 

Edward Snowden a menekült tényfeltáró megszellőztette az Internet Chronicle riporterének, hogy a HAARP-nak az agykontroll programban, és a globális gyilkosságban főszerepe van... 

 

 

 

„A HAARP kutatóállomás stratégiailag lett létrehozva a kíváncsiskodó szemektől távol, közel Gakona-hoz, Alaszkában, melyet ténylegesen arra használtak, hogy a globális kapitalizmus leendő ellenzékét, azaz több millió embert megszüntessen vagy manipuláljon... Ezekkel a földi antennákkal a NATO (Észak-atlanti Szerződés Szervezete) képes globális szinten, távolról elhallgattatni a deviáns vagy felforgató elkövetőket a gondolatok eltorzításával” – mondta Edward...

 

 

 

 

 

 

"A HAARP tehát nagy teljesítményű rádióhullámokat áraszt... Ráadásul ezek a hullámok ugyanazon a frekvencián működnek, mint az emberi agytörzs (truncus encephali)... A tevékenység szelektíven vált ki olyan haláleseteket, amelyek természetesnek tűnnek... Ha úgy vesszük, felfokozza a leggyakoribb hirtelen halált, a szívrohamot, és az agyvérzést az emberiség körében... “Ha és amennyiben a hírszerző közösség nem tekinti optimális hatásúnak az egyenes merényletet,” – mondta Snowden..."

 

 

 

Tovább a cikk: Snowden tényfeltárása a HAARP globális gyilkosságáról

 

 

 
27. NÉZZ FEL AZ ÉGRE, MERT PERMETEZNEK MINKET

Alávaló merénylet az emberiség ellen, ami galádul és rejtve már évek óta folyik!

 

  Néhány felbőszült aktivista megszellőztette a témát és már rengeteg anyag, bizonyíték, fotó és beismerő vallomás található a neten a dologról... Évek óta készülnek felvételek tartályokkal felszerelt repülőkről, amik a permetezést végzik meghatározott napokon, egy-két kivétellel a világ szinte összes országa felett...  Sokan haltak meg, vagy kerületek börtönbe, akik beszéltek erről, de a hír már több ízben megerősítést nyert bennfentesektől, akik a nyilvánosság elé léptek... Érdekes módon a hivatalos és felelős tudományos körökben a chemtrails létezését hosszú éveken keresztül hevesen tagadták és titkolták a nyilvánosság elöl...

 

Ahol a “csíkok” megjelennek pusztulás kezdődik

 

Kutatók méréseinek és bizonyítékainak tömkelege árulkodik azonban arról, hogy ahol a rejtélyes „csíkok” megjelennek, ott a földben és a vízben található alumínium értéke az egekbe szökik... Az alumíniumról annyit, hogy a szervezet nem tudja kiüríteni, hanem felhalmozza... Toxikus hatású, károsítja az idegrendszert... Felhalmozott alumíniumot találtak az Alzheimer-kórban (időskori szellemi hanyatlással járó betegség) szenvedő emberek szervezetében... Az Alzheimer-kórban megbetegedő idősek száma korunkban égbeszökően nagy...

 

Az alumíniummal „fertőzött” földekről és vizekről azt kell tudni, hogy ott felborul a terület ökoszisztémája, a növények és állatok kipusztulnak tőle... A talaj elsavasodik, ennek hatására a növények kihalnak vagy kevésbé életképesek, illetve savas eső jön létre, aminek a szervezetünkre és a flórára gyakorolt romboló hatásai már ismertek... Egyes teóriák szerint ez annak a tervnek a része, mely szerint majd csak a génmanipulált magok élnek túl a fertőzött területeken...

 

Kutatók egy csoportja egy másik hajmeresztő összefüggésről is beszámol. Véleményük szerint a nehézfémek permetezése a légtérbe valójában az időjárás manipulálására használt eszköz... A vietnami háborúban is használták már ezt a módszert az amerikaiak... Összefüggéseket fedeztek fel az Alaszkában, Norvégiában, Oroszországban stb. felállított hatalmas antennák, azaz a HAARP és a permetezés között...

 

Ezek már nem feltétezések vagy elméletek,
ezek bizonyítékok, és ezt csak az nem látja aki nem akarja, vagy aki nekik dolgozik
...

 

 

 

 

28. A Geo-módosítás és Új Világrend a Népnek

 

 

 

Az ég tele van mesterséges felhőkkel, amik nem azonosak a repülőgépek által normális körülmények között húzott csíkokkal...

 

 

 

  A Microsoft alapítója, Bill Gates például több ezer tonna kénrészecskét tervez az atmoszférába bocsátani Új Mexikó felett, egy geomódosítási kísérlet keretében, annak ellenére, hogy számos elszánt környezetvédő is figyelmeztetett a program potenciális és rendkívül komoly veszélyeire...

 

 

 

 

 

A fent körülírt gyakorlat évek, ha nem évtizedek óta működésben van... Az Amerikai Társaság a Tudomány Előrehaladásáért  (American Association for the Advancement of Science – AAAS) rendszeresen tart tanácskozást a folyamatban lévő geomódosítási programokról, különös hangsúllyal az atmoszféra különböző aeroszolokkal történő kezelésére...

 

 

 

A levegő alumínium, bárium és stroncium tartalma jelentősen megnövekedett az utóbbi időben, amiért sokan arra a meggyőződésre jutottak, hogy a geomódosítási programok hatásai már nagyon is kimutathatóak a környezetben...

 

 

 

Forrás: http://idokjelei.hu/2012/09/geomodositas-es-uj-vilagrend-a-nepnek/#.Ub2vg3jepsY.facebook

 

 

 

 

 

29. Chemtrail szórás - videó

 

 

 

Íme egy légi-felvétel bizonyítéknak,

 

hogy hogyan kapcsolják KI és BE egy Chemtrail-gépen a szórófejeket:

 

 

 

 

Videó ITT: ChemTrail Sprayer - 100% proof - filmed up close by AF pilots

 

 

 

 

 

30. HAARP - JESSE VENTURA

 

(magyar feliratos dokumentumfilm)

 

 

 

 

Szigorúan titkos kormány projekt, mely képes elpusztítani az egész világot... Az egyik legveszélyesebb projekt, amibe az USA kormánya valaha is belevágott...

 

 

 

Videó ITT: HAARP: A halál-sugár 1/6 (Jesse Ventura: Összeeküvés-elmélet)

 

 

 

 

 

31. ESŐCSINÁLÓKAT KERES A CIA!

(Kár, hogy ez az esőcsinálás már több mint 50 éve tart...)

 

"Szokatlan területen próbál szerencsét az amerikai titkosszolgálat: olyan kutatást támogatna, amely azt vizsgálja, hogy befolyásolható-e érdemben az időjárás mesterséges módszerekkel... A geoengineeringnek nevezett technika nem egyszerű őrültség: Kínában ezzel fakasztanak esőt a felhőkből...

Vajon képes lehet-e az emberiség a geoengineering (bolygómérnökség vagy Föld-mérnökség) módszereivel megváltoztatni a Föld időjárását és megállítani a klímaváltozást?

Erre a kérdésre keresik a választ abban a tanulmányban, amelyen az amerikai tudományos akadémia, a National Academy of Sciences (NAS) kezdett el dolgozni márciusban... A 21 hónapos munkában nem csak az az érdekes, hogy megpróbálják felmérni annak a lehetőségét, hogy létrehozható-e mesterséges klíma, de keresik a választ arra is, hogy a geoengineering mennyiben lehet hatással a nemzetbiztonságra...

forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20130722-geoengineering-kutatast-finansziroz-a-cia.html

 

 

32. Bolygómérnökség a Föld megmentéséért?

 

 

  Hatalmas vulkánkitörés hatásának utánzása fényvisszaverő kénsavcseppekkel vagy titán-dioxiddal, az óceánok műtrágyázása, genetikailag módosított tőzegmoha, fényvisszaverő búza és kukorica... A bolygómérnökök azt ígérik, hogy egy jól célzott intézkedéssel enyhíthető a klímaváltozás, de nem számolnak a politikai és a környezetvédelmi kockázatokkal...

 

Van egy kellemetlen előrejelzés 2014-re: a brit meteorológiai szolgálat, a Met Office számításai szerint a világ átlaghőmérséklete 0,43–0,71 Celsius-fokkal lesz magasabb az 1961 és 1990 közötti átlagnál... Ez annyit jelent, hogy 2014 valószínűleg bekerül minden idők tíz legmelegebb esztendeje közé (a minden idők itt a modern meteorológia kezdete, az 1880-as évek óta eltelt időszakot jelenti)...

 

A klímatudomány két legfontosabb 2013-as híre pedig az volt, hogy sosem volt még annyi üvegházhatású gáz a légkörben az emberi történelem folyamán, mint most, és az, hogy a változások 95 százalékát az emberi tevékenység okozta, összegezte az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének öt év alatt elkészült jelentése...

 

Forrás: Bolygómérnökség a Föld megmentéséért?

 

 

33. NÉMET CHEMTRAILS VIZSGÁLAT 

 

Időjárásbefolyásolás: A TÉNYEK

 

A német chemtrails.de csapata vizsgálat alá vetette a repülőgépek által hátrahagyott, olykor az egész égboltot behálózó csíkok megmaradásának hivatalosan rögzített törvényeit és ezáltal bizonyítja be, hogy napjainkban, a lefizetett meteorológusok, pilóták, stb... állításaival ellentétben, kémiai anyagokat juttatnak a Föld légkörébe nem kis mennyiségben... Ezt a tevékenységet nem csak szabad szemmel látni az égbolton, hanem a tevékenységet tagadó meteorológusokhoz beérkező műholdas felvételeken is...

 

Videó ITT: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage

 

 

34. Az égbolt tönkretétele

Globális kémiai merénylet az atmoszféra ellen?

Az EU tiltja a legrákkeltőbb anyagok mérését!

 

A német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatalnak nem szabad a levegő Bárium, Stroncium és Alumínium tartalmát mérnie, amelyek köztudomásúlag is a legrákkeltőbb anyagok közé tartoznak!

 

Egy amerikai projekt keretében repülőgépekről veszélyes alumíniumkeveréket szórnak a légkörbe, többek között Európa felett is... Ezzel a módszerrel az atmoszférát szeretnék lehűteni és az ózonréteget igyekeznek helyreállítani...

Vészprogram az emberiség megmentésére

 

A Chemtrail projekt Deep Shield szerint nélkülözhetetlen szükségmegoldás a légkör gyors felmelegedése ellen, és az emberiség legalább egy részének túlélése, megmentése érdekében... A projekt hivatalos elnevezése „The Shield" (pajzs), és keretében a Welsbach-szabadalmat minimum 1995 óta alkalmazzák... A hőpajzs, amelyet a permetezéssel kialakítanak, gigantikus kísérlet, aminek kimenetele messzemenően kiszámíthatatlan - még a projektben részt vevő tudományos kutatók számára is...

 
35. A NASA elismerte, hogy javasolják a Föld atmoszférájában a sztratoszférikus aeroszolok (Chemtrail) szórását!

 

 Egykor mindez egy összeesküvésnek tűnt, de ma már sokan tényként kezelik, hogy vegyi anyagokat permeteznek folyamatosan a légkörbe, és ez már egy jó ideje tart… Nem is olyan régen a NASA előadást tartott, és tárgyalásokat folytatott tudósokkal és mérnökökkel, ami a Geoengineering program feltárása volt, valamint az éghajlat változás…

 

Mi is az a „Geoengineering”?

 

A Geoengineering program célja leküzdeni és csökkenteni a globális felmelegedést és a klímaváltozást... Ami egy tudatos és nagyarányú beavatkozás a Föld éghajlati rendszerébe (persze, ez a hivatalos verzió, ennél sokkal ördögibb célok is állhatnak a háttérben – EJK szerk.)...  És az egyik ilyen módszer, amint az említett előadáson is kiderült, az úgynevezett „Solar Radiation Management (SRM)”, azaz a sztratoszférikus aeroszolok szórása, ami annyit jelent, hogy a permetezések által alumíniumot juttatnak a légkörbe…

 

Részletek és bővebben: A NASA elismerte, hogy javasolják a Föld atmoszférájában a sztratoszférikus aeroszolok (Chemtrail) szórását! 


Forrás : http://az-ellenallas-kotelessegunk.webnode.hu/chemtrail-haarp/

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
MAGYARORSZÁG SZÁMÁRA IS AZ ÖNELLÁTÁS, S A SAJÁT LÁBRA ÁLLÁS LESZ A MEGOLDÁS!
ERRE TÖREKEDJ TE IS!
 
A “magyar” adósság fizetésének – akárcsak ideiglenes – felfüggesztése ellen felhozott egyik leggyakoribb érv, hogy az import olaj, vegyszerek nélkül az ország összeomlana, éhen pusztulnánk. Kuba példája meggyőzően bizonyítja, hogy ez hazugság, és a pénz-szivattyú folyamatos működtetése nem a magyarok érdeke, hanem vérszívóinké.

Két Kubáról szóló előadáson is voltam, mert mióta megnéztem a Community solution szervezet álltal készített filmet “A közösség ereje” címmel, azóta úgy gondolom, hogy van valami a kubai közelmúlt történetében, amire érdemes figyelni. Most ha lehet tekintsünk el a politikai helyzetüktől, jelenleg most ez pont nem érdekel, és nem lesz a fókuszpontban. Itt most a szervezés, a közösségi életterek, az egész életmód átalakítása van a központban.

Havannai

Kuba az elmúlt 20 évben olyan tapasztalatokat szerzett önellátás és ökogazdálkodás területén, amit kevés ország mondhat magáénak. Nem csoda, hogy minden ezen témával foglalkozó konferencián ott vannak előadóként. Kuba nem jószántából lett ennyire jófej öko- és természetbarát, hanem mert a helyzet rákényszerítette.

A Szovjetunió összeomlásával Kuba egyik napról a másikra import üzemanyag és élelmiszer nélkül maradt, a túltermelt cukornádra meg nem volt kielégítő igény, így kereskedelemből sem tudtak szert tenni elég forrásra. Kuba egyik reggel erőforrások nélkül maradt, és eszmélnie kellett, megismerte a sziget eltartó képességének határait, saját bőrén tapasztalta azt, amiről a zöldek már évtizedek óta papolnak, az ökológiai lábnyom, az eltartóképeség és a fenntarthatóság elvont fogalmai ott kézzel fogható értelmet nyertek. Kis haladékot kapott az átállásra, mivel voltak olyan országok, ahonnan némi nyersanyagot be tudott még hozni, de így sem volt vesztegetni való idejük. Abból kellett megélniük, amit maguknak termeltek, ami abban az időben minimális volt, és el kellett érniük, hogy az extrém erőforrás hiány közepette ne legyenek zavargások, és ne törjön ki polgárháború. Hogy ezt hogyan lehet végigvinni, az minden állam és közösség számára végiggondolandó példa.

 

A kubai városi kertész mozgalom nem romantikus zöld idealizmusból fakadt. Nem volt üzemanyag, tehát mindent a lehető legközelebb kellett létrehozni, decentralizálódott az élelemtermesztés, az oktatás, az egészségügyi ellátás.

Kijelentették azt az alapelvet, amit a fejlett országok vezetői, és még Magyarország is a növekedési fanatizmusában nem vagy csak elvétve tud kimondani: HA FENN AKARUNK MARADNI ÉS HA EZT FENN AKARJUK TARTANI, AKKOR TANULNUNK KELL A MÚLTBÓL.

A szerencséjük az volt, hogy az akkor élő legöregebb generáció még ismerte a régi technikákat, még tudta, hogyan kell az ökrökkel foglalkozni, hogyan és mit lehet szerves tápanyagként gyűjteni, hogyan lehet kőolaj függőség nélkül megélni. Ezeket az embereket kérték meg, hogy segítsenek, és egy generációt kihagyva fiatalokat kezdtek el tanítani a hagyományos háztáji kertészkedésre, ma úgy hívjuk vegyszermentes biokertészkedésre. És ezt nem a faluban tették, hiszen Kuba lakosságának 75%-a városban lakik, és ugye a szállítással az üzemanyag hiány miatt komoly gondok lettek volna, hanem Havannát és a többi várost alakították át a lehető legönellátóbbá. Ma Havanna lakosságának élelmiszere 50%-ban a városon belül terem, és a másik fele is a közvetlen környezetből érkezik. Kisebb városokban a lokális ellátás aránya 100%.

A lovaskocsik ismét elkezdték gyűjteni a trágyát, a városi szervez hulladék értékes komposzt alapanyag lett, a víz felértékelődött, hiszen a városi kertészek megértették létfontosságú az öntözés. Vízmentes, de higénikus komposzt illemhelységek kezdtek elterjedni, illetve az esővízgyűjtés, vízgazdaságosság meghatározóvá vált. A városi levegő seznnyezése lenne az egyik fő ok, ami ma mondjuk Budapesten egy ilyen ötletet csírájában ölnen meg, de Havannában a forgalom visszaesése miatt szerencsére a szmog nem volt elviselhetetlen.

Az a dogma, hogy ez a folyamat visszalépés egy szemvillantás alatt eltűnt és az élelmiszer termelés tudása, képessége az egyik legfelértékeltebb szakma lett. Nagyon komoly intenzív mezőgazdasági lobbival kell megküzdeni, hiszen a nagy cégek azt állítják, hogy hiába indítanák be a helyiek a városi kerteket, azok nem képesek eleget termelni, és így a városi paraszt tönkre fog menni. De a tapasztalatok nem ezt mutatják.

Két olyan szféra van, ami kiemelt szerepet kapott Kubában az úgynevezett Special Period – Különleges Időszak alatt. Ez az oktatás és az egészségügy.

Az oktatás decentralizálódott, számos helyi egyetem jött létre, ahol a kutatások a hosszútávon fenntartható módszerek lehetőségeit vizsgálják figyelemre méltó eredménnyel. A gyerekek oktatásába beillesztették a kerti munkákat és a növénytermesztés megismerését.

Az egészségügyi és szociális ellátásokat pedig komoly erőfeszítések árán tartották szinten. Az iskolák és az öregotthonok ingyenes étkeztetésben részesülnek, méghozzá jó minőségű, friss és helyi élelmiszer formájában. Az orvosképzés és egészségügyi oktatás magas színvonala pedig jelenleg Kuba egyik fő aduja: ha nincs sok fizikai erőforrásod, akkor halmozz fel minél több tudást!

Kuba számos ponton kritizálható, mint minden, hiszen a dolgok általában csak nézőpont kérdései. Azonban kényszer miatt megvalósították (illetve folyamatosan dolgoznak rajta) azt lokálisan fenntartható élelmiszergazdálkodást, amelyről a zöldek már jó ideje beszélnek. Ma Kuba élelmiszer termelésének 90%-a helyi, bio és elérhető az emberek számára. Ezt a nézőpontot érdemes mérlegelni és értékelni.

Továbbá Kubában létrejött az a mesterséges Peak Oil szituáció, amivel valószínűleg előbb utább minden ország szembesülni fog, hiszen az globális olajkitermelés már elérte a maximumát 2008-ban (Hubbert féle Peak Oil előrejelzés meglepő pontossággal történik meg). A kutatók azt mondják, hogy a szélsőségesen olajdependens gazdaságok, jelenleg vakrepülnek. Kuba most próbálja ki, hogy hogyan lehet boldognak lenni… kevesebbel.

Forrás: klima.blog.hu

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Sokat hallani arról, hogy az immunrendszert erősíteni kell. De mi is az az immunrendszer? Ez egy olyan védekezőrendszer, amely feladata a szervezet belső önállóságának óvása. Tehát a szervezetbe kerülő idegen anyagok felismerése, közömbösítése, lebontása és hatástalanítása.

Az immunrendszerről röviden

Az immunrendszer részei egyrészt a vérben keringő fehérvérsejtek, másrészt kötőszöveti sejtek, de vannak erre a célra külön szervek is, mint pl. a nyirokcsomók, mandulák, féregnyúlvány, csecsemőmirigy és a lép is.

A szervezetbe kerülő idegen anyagokra (antigének) az immunrendszer cellurális, vagy humorális immunválasszal reagál. A cellurális során az immunrendszer sejtjei (pl. a fehérvérsejtek) közvetlenül bekebelezik (fagocitózis) az antigént, míg a humorális immunválasz az, amikor ellenanyagok (immunglobulinok) termelődnek, és ez közömbösíti az antigént.

 

Az immunitás formái

Egyrészt van a velünk született (természetes) immunrendszerünk, amely már magzati korban kialakul.
Ezek a fehérvérsejtek (pl. granulocyta, makrofág, természetes ölősejtek), amelyek válogatás nélkül, percek alatt minden idegen anyagot bekebeleznek. A legújabb kutatások rámutatnak arra, hogy ezen fehérvérsejtek mozgósítására az 1-3, 1-6 béta-glükánok nagyon jó eredménnyel bevethetőek.

A szerzett immunitást második védelmi vonalunknak is nevezhetjük. Ez képes felismerni a kórokozókat, hiszen egy korábbi fertőzés során már termelődött immunglobulin (ellenanyag). Ez lenne az alapja a “védő”oltásoknak is.

Miért mondjuk azt, hogy a bél az immunrendszerünk FŐ része?

Immunrendszerünk 70-80%-a bélfalunk baktériumflórájában található. 1-2 kilógrammnyi hasznos baktériumtömeg döntően a vastagbélben helyezkedik el, ezért nagyon fontos – és szinte a legelső – a bélflóránk helyreállítása, regenerálása. Kiemelkedően oda kell figyelni a táplálkozásunkra is, hiszen a finomított, félkész ételek szinte “ellenségei” a bélflóránknak, valamint az antibiotikumok is nagy kárt tudnak tenni benne. Az elpusztuló bélbaktériumok helyét más kórokozók, mint pl. a Candida gomba foglalják el. Ebből látszik, hogy a candida esetén (is) nagy hangsúlyt kell fektetni a bélflórára.

A bélflóra nagyméretű csökkenésének tünetei: bőrtünetek, allergiás panaszok, emésztőrendszeri zavarok, hajkorpásodás és hajhullás, indokolatlan fáradtság, memóriazavar, nőgyógyászati gyulladások, candida, gyakori megfázás, mind-mind az immunrendszer gyengeségére utalhat.

A bélflóra regenerálása során nagyon fontos, hogy előzőleg tisztítsuk ki a bélrendszert, hiszen csak így tudnak megtelepedni a hasznos baktériumok. Tehát a béltisztítás után lehet probiotikumokat (hasznos baktériumtörzsek) bejuttatni. Ezek “táplálékai” a prebiotikumok (zöldségekben, gyümölcsökben, gabonákban lévő vízben oldható rostok), mint pl. a csicsóka, hagymafélék, bab, borsó, zabpehely.
A szinbiotikumok a pro-és prebiotikumok együttesét jelenti, vagyis olyan készítmények, amelyek alkalmazása során a két tényező kedvező hatásai érvényesülnek.

Őszi időszakban bevethetünk gyógynövényeket is, amelyek kifejezetten jó hatással vannak az immunrendszerre.

Immunrendszert erősítő, ismertebb gyógynövényeinkből

Szép hazánkban számos olyan gyógynövény van, amelyekről régóta ismert, hogy erősítik az immunrendszert.
Nézzünk néhányat, amelyek mindenki számára könnyen hozzáférhetőek.

HOMOKTÖVIS

htov

A homoktövis “titka” a benne lévő, legalább 190 biológiailag aktív anyag szinergenciája, vagyis egymást erősítő hatása. Gyönyörű narancssárga termése számos vitamint tartalmaz (B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP- és E), ezenkívül karotinoidokat, ásványi anyagokat (vas, magnézium),mikroelemeket, flavonoidokat. Természetes C-vitamin utánpótlást biztosít a szervezetnek (tízszerese a citrom C-vitamin tartalmának). Kiemelkedő antioxidáns tartalmának köszönhetően gátolja a daganatos sejtek képződését, védi és erősíti az immunrendszert, késlelteti az öregedési folyamatokat. Hozzájárul a szív- és érrendszer, valamint az emésztés megfelelő működéséhez.

A homoktövist úgy önmagában is ehetjük, vagy nyers édességek alapja is lehet. Főzhetünk belőle teát, vagy a nyers húsából készült őrlemény bármilyen kása vagy müzli alapanyaga lehet.

HAGYMAFÉLÉK

A hagymák  remek immunerősítők is. Legjobb őket nyersen fogyasztani, de kiváló hagymatea is készíthető belőlük, amely meghűléses megbetegedéskor jó szolgálatot tesz. A fokhagymát senkinek nem kell bemutatnom. Természetes antibiotikum, vírusok, paraziták, baktériumok ellen is bevethető. Antioxidáns hatású, pl. a mézes fokhagyma kiváló immunerősítő a téli időszakban. Értágító hatása van, és a nehézfémek kivezetésében is segítségünkre lehet.

A medvehagyma a fokhagyma “erdei testvére”, így gyógyhatásuk is hasonló. Alkoholos kivonata immunerősítésre (is) alkalmazható.

CSIPKEBOGYÓ

csk

A csipkebogyóról szerintem mindenkinek a magas C-vitamin tartalom jut eszébe. Milyen érdekes, hogy a téli hónapokban is ad a természet nekünk immunerősítésre használható gyógynövényt. (A homoktövis is gyűjthető télen.)

A C-vitamin természetes antioxidáns, amely részt vesz a sejtképzésben, segíti a vas felszívódását, gyorsítja a kötőszövet újraépülését. 100 gramm csipkebogyóban több mint 200 mg C-vitamin van, míg ugyanennyi citrusféle csak 40-50 mg-ot tartalmaz. De tartalmaz még B-, K-, és P-vitamint (rutin) is. Ezenkívül ásványi anyagokban, karotinoidokban, pektinben, fenolokban is gazdag.

Mivel a C-vitamin hőre érzékeny, ezért a tea készítése során hideg áztatásra van szükség.
Én úgy szoktam készíteni, hogy este, lefekvés előtt 1 teáskanál csipkehúsra ráöntök 2,5 dl vizet, és reggelig állni hagyom. Reggel leszűröm a teát, majd újabb 2 dl vízzel főzöm (3-5 percig), majd állni hagyom 10 percig. Így a többi hatóanyag is ki tud oldódni. A két teát összeöntöm, és ihatom is. Ezáltal nemcsak a C-vitamin tartalom fog hasznosulni, hanem az egyéb pl. ásványianyag-tartalom is.

Mit készíthetünk még a csipkebogyóból?

  • Csipkebogyós méz: tegyünk egy üvegbe csipkehúst (kisebb darabokban vagy szárítva, őrölve), és öntsük fel mézzel. A méz ozmotikus hatása kivonja a hatóanyagokat, és egy csodás gyógymézet kapunk. A méz mindenképp termelői legyen az élettani hatása miatt.
  • A csipkebogyót a zöldturmixunkba is beletehetjük.
  • A szárított, darabolt csipkehúst áztassuk be kevés tisztított vízbe egy éjszakára. Majd másnap botmixer neki, és kész is a nyers lekvár, amiben minden benne van a maga természetes formájában. Pár nap alatt fogyasszuk el!
  • Csipkelekvár: főzzük 5-10 percig a darált csipkehúst, majd tegyük fertőtlenített üvegbe. Lehetséges, hogy a C-vitamin tartalma sérül, de egyéb más hatóanyagai benne maradnak. Fogyasztás előtt szükség szerint mézzel ízesíthető.
  • A darált csipkehúst tegyük jégkockatartóba, szükség szerint felhasználhatjuk, pl. turmixba, müzlihez vagy kásához keverve.

HÁRS

A virág legfontosabb hatóanyagai a flavonoidok, nyálka, szaponin, cseranyag, illóolaj. Ebből adódik, hogy remek köptető, nyákoldó, lázcsillapító hatása van, de mindezek mellett immunerősítő hatással is bír. A hársméz gyógyhatásai is bevethetőek a téli időszakban. Viszont minden esetben termelői, hőkezeletlen mézet fogyasszunk. A bodzával 1:1 arányban készített teája kedvelt izzasztószer.

Immunerősítés céljából fogyasztását csak kúraszerűen javaslom! (1 hét fogyasztás után 1-2 hét szünet)

KAKUKKFŰ

A téli hónapok elengedhetetlen immunerősítője, évszázadokon keresztül a szegények antibiotikuma volt.
A kakukkfű legfőbb hatóanyaga az illóolaj. Erős immunerősítő hatással bír, légúti betegségek esetén elsőként gondoljunk a kakukkfűre. Ihatunk teát, alkoholos tinktúrát, de illóolajos-mézes köptetőt is készíthetünk. Nem véletlenül kerül bele a gyermekerősítő tinktúrába is a kakukkfű. Nagyon jó összetevője  mellkasi bedörzsölőknek, a gyerekek téli immunerősítésére heti 1 alkalommal kakukkfüves fürdőt is készíthetünk.

Kiváló fűszernövény is, így ételeinkbe rendszeresen belefőzhetjük.

Számos kiváló gyógynövény megtalálható a természetben, Isten patikájában, amit bátran fogyaszthatunk egészségünk érdekében, mellékhatások nélkül. Ezeknek a megismeréséhez is nyújt nagy segítséget írásaival az AntalVali.com weboldal.

Forrás: antalvali.com

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Az üdítők íze, mint a söré, megszokott íz már a szánkban. Ez egyébként olyan valami, amihez hozzá kell szoknunk. Úgy tűnik, a szervezet nem fogadja örömmel, amikor először fogyasztják őket. Kisgyermekes szülők szokták észrevenni azt, hogy gyermekeik arról panaszkodnak, hogy az üdítőnek rossz az íze, vagy csípi a szájukat.
Talán van egy kis jó hír is abban, amit a “MarketWatch” jelentés tartalmaz. Tanulmányok azt mutatják, azért még mindig több ember fogyaszt vizet, mint ezeket az italokat. Talán kevésbé izgalmas az, hogy a vizes műanyag palackokat olyan palackozó üzemek gyártják, amelyek a nagy üdítőital gyártók üzemeltetnek, mint a Coca-Cola (Dasani tulajdonosa), a PepsiCo (Aquafina tulajdonosa), és Dr. Pepper Snapple (Deja Blue tulajdonosa).
 
A rossz hír
 
1. A cukros italok megnövekedett fogyasztása hozzájárult a nagy elhízás-járványhoz, valamint a növekvő cukorbetegségben szenvedők számához-egy 2012-ben az “Institute of Medicine” tudományos folyóirat szerint közzétett jelentés szerint.
 
2. Csak azért, mert az italra rá van írva hogy: “diétás”, a vizsgálatok arra utalnak, ez nem jelenti azt, hogy azok egészségesek is. Az emberek úgy tűnik, még mindig azt hiszik, hogy igen.
“Egy nem is olyan régi, francia kutatók által készített tanulmány, amely az “American Journal of Clinical Nutrition”-ban jelent meg, erős korrelációt talált a diétás italok és a 2. típusú cukorbetegség között.”
 
3. Az energia italok fogyasztása, velük együtt a koffein- bevitel egyre nő. Az ilyen italoknál nincs is behatárolva az, hogy mennyi lehetne maximális koffeintartalmuk.
Az is biztos, hogy nagy mennyiségű koffein és alkohol keverése például egy bulizás alkalmából, veszélyes koktélt jelent és sok fiatal került már miatta a sürgősségi osztályra.
 
4. A cukrot és a koffeint, a színezőanyagokat és egyéb adalékokat leszámítva van még egy összetevő, ami aggasztó ezekkel a műanyag üveges “üdítőkkel” kapcsolatban. Ez pedig a műanyag BPA ( biszfenol A) hormonszerű anyag tartalma, ami szépen lassan beleszivárog az italba. A műanyagokból hormonszerű vegyületek oldódnak bele az élelmiszerbe.

Egészséges ital ajánlataink:

Itt van néhány választási lehetőség:
a) a tiszta forrásvíz, vagy a vízszűrővel átszűrt tiszta víz
b) frissen facsart bio zöldség-és gyümölcslevek
c) teák, gyógyteák, tiszta, szűrt vízzel készítve.